søndag 24. januar 2016

Var 2015 det varmeste året - eller?

Mange media viser til de politisk korrekte temperaturmålingene NASA og NOAA har lagt frem, der det blir påstått at 2015 har vært det varmeste året noensinne. Det hadde ikke skadet om noen av journalistene hadde tatt kontakt med Günter Ederer som har intervjuet tyske professor Dr. Friedrich Karl Ewert. Han har nemlig undersøkt samtlige NASA GISS-temperaturdataserier fra 1881 frem til i dag. Hans konklusjon er entydig:
"Om du betrakter rådata, i motsetning til stadige revisjoner av disse (utført av NASA – i stor grad av aktivistforskeren James Hansen), finner man at planeten har blitt avkjølt siden 1940. NASA-GISS datasettene har ved flere anledninger blitt endret med det formål å vise oppvarming i stedet for avkjøling". Her er link til en artikkel om dette

Det NASA og NOAA har uttalt er følgende: "NASA and NOAA scientists have determined that 2015 was the hottest year in recorded history". Det betyr vel noe i retning av at de har bestemt at det skal være slik, uavhengig av sannhetsgehalten.


Jeg har tidligere vist til at de eneste temperaturdatasettene som kan sies å ha virkelig god global dekning, er satellittmålingene som utføres av 2 uavhengige forskergrupper. Satellittmålingene er også kontrollert mot målinger fra værballonger. Men NASA, som finner nye planeter og måler temperaturer i andre solsystem stoler ikke på sine egne satellittmålte temperaturer her på jorda. Merkelig.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar