mandag 24. oktober 2016

Klimareligiøse politikere

Det siste århundret har den globale temperaturen endret seg med omlag 0,7 grader C. Noe av dette kommer av økt solintensitet, noe har med endringer i skydekket å gjøre. Ingen klimakatastrofer har manifestert seg i anledning denne lille temperatur­forandringen.
Den forventede temperaturøkningen neste århundre er av størrelsesorden 1,2 grader C. Det eneste grunnlag for å tro at denne eventuelle økningen vil bringe klimatiske problemer, kommer fra beviselig feilaktige klimamodeller. Selvsagt vil vi i fremtiden få alvorlige uvær på samme måte som det kommer jordskjelv, vulkaner og tsunamier. Men ingen statlige reguleringer vil kunne påvirke dette.I tidligere tider pleide stammelederne (=regjeringen) å kaste et par jomfruer i vulkanene for å blidgjøre gudene, og dermed forhindre fremtidige utbrudd.
Nå ønsker regjeringene i de vestlige landene å kaste økonomien i "gryta" som en slags anger på at vi har oppnådd velstand. Det hele stammer fra en forestilling om at hvis man gjør et offer vil man helt sikkert bli belønnet (av gudene?).
I årtusener har de religiøse organisert ofringer for å blidgjøre gudene, og alle disse ofringene har vært fullstendig bortkastet. Navnene på deltakerne har forandret seg, men oppførselen er den samme.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar