søndag 4. desember 2016

Grønn energisatsing er dødelig

Det klimapolitisk korrekte NRK har nå kommet med en tåredryppene reportasje om den 81 år gamle spanske Rosa Vicente Pitarch i Catalonia som døde av kulde fordi hun ikke hadde råd til å betale strømregningen sin. Hun hadde prøvd å holde varmen ved å benytte mange stearinlys. Dette forårsaket en brann slik at hun døde av kvelning.
Satsing på såkalt «grønn» energi har gjort at energiprisene i mange europeiske land har økt kraftig de siste årene. Innbyggerne i Spania, Storbritannia, Tyskland og Danmark er spesielt utsatt. Disse landene har overført enorme summer for å bygge opp energiforsyningen ved hjelp av vindturbiner og solceller.
Disse prosjektene er veltet over på skattebetalere, og strømbrukere med den virkning at energiprisene har økt til et konfiskatorisk nivå (i Danmark koster strømmen omkring 3 kroner kilowatt-timen).
Om NRK hadde hatt undersøkende journalister, kunne de ha sett på hvordan denne misforståtte klimasatsingen har medført at minstepensjonister må velge mellom mat og varme om vinteren, da de ikke har råd til begge deler. Dette har gitt en kraftig økning av antall dødsfall om vinteren.
Om man på død og liv ikke vil benytte karbonbasert energi, er det kun vannkraft, atomkraft og termisk energi fra jordvarme som monner. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar