søndag 12. februar 2017

Falske nyheter fra NRK

11 februar 2017 kom NRK (norsk rikskringkasting) med en melding i kveldsnytt om at det var en intens hetebølge over nesten hele Australia. Temperaturene var opptil 60 grader C ble det hevdet.
Det er riktignok rett at det har vært temperaturer ca. 12 grader over normalen i østre del av dette kontinentet. Men i vest har det vært mye grisevær, regn og kulde. Der har temperaturen ligget ca. 12 C under normalen. I snitt helt normalt.


Fake News NRK.


De høyeste temperaturene nærmet seg 50 grader C:

https://www.rt.com/viral/377050-aussies-record-breaking-heatwave/Litt mer edruelige media, som f.eks. Nettavisen, kunne ogå berette om temperaturer i Queensland på opp mot 50 grader C. Det er klart at det er en drepende hete, men det er likevel ikke annet enn en værhendelse, og ikke bevis for noen global oppvarming. Forskeren Jennifer Marohasy har bladd i gamle værdata fra Bourke i Australia.


Søndag 3. januar 1909 var det registrert 125 grader F, noe som tilsvarer 51,67 grader C. Det hører med til historien at denne registreringen ikke finnes i de elektroniske data som benyttes av BOM (Bureau of Meteorology). 


Her er foto fra det manuelle arkivet:
Og her er hva den offisielle websiden til BOM viser:
NADA!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar