tirsdag 14. mars 2017

Misvisende informasjon fra NRK

Jeg har ved flere anledninger fremhevet Aftenposten, Dagbladet og NRK blant de media som utmerker seg ved å drive klimahysteriet til stadig nye høyder. Dette har nok delvis sammenheng med journalistenes faglige bakgrunn, eller rettere, mangel på teknisk og naturfaglig bakgrunn. Siden disse media har nedslagsfelt blant store deler av Norges befolkning, er slike misvisende, eller "fake news" mangedobbelt beklagelig.

Et nylig eksempel på galskapen ble ført i "pennen" av 2 NRK-journalister (NRK-Finnmark) har tittelen: "Vil teste ut elektriske fly i nord: – Finnmark er en utmerket arena".
De refererer selvsagt biologen Rasmus Hansson, som absolutt ikke har peiling på begrensingene til elektriske fly. Han uttalte "– Jeg har selv sittet i et elektrisk fly som Airbus står bak. I MDG synes vi det hadde vært spennende å peke ut Finnmark som et fylke der staten kan bidra til å få testet ut mer effektiv teknologi, mer miljøvennlig drivstoff og bedre prosedyrer for å få ned klimagassutslippene fra luftfarten".

Det har vært diverse pr.-stunt med elektriske fly de senere år. Mange vil nok huske "Solar Impulse" som skulle dra jorda rundt. Solar Impulse 2 (en forbedret utgave av flyet) startet den 9. mars 2015 fra Abu Dhabi og var tilbake der 26. juli 2016. Flyet hadde et mannskap på 1 og kan vel neppe karakteriseres som et passasjerfly. Det flyet Rasmus Hansson og NRK-journalistene refererte til var laget av Airbus. Det var utstilt på Youngstorget før jul 2016 i forbindelse med en ZERO-konferanse. Det har nå ikke lenger passasjersete, så nå er det kun en en-seter. Det blir installert et strømaggregat for å få en lengre rekkevidde enn de ynkelige 40 kilometerne det klarer på batteridrift. Så om man ønsker å ta en flytur med et slikt null-passasjersfly, må man selv være pilot. Lykke til!

-----------------------------------------

Referanser:

Zero-konferansen sett fra aktivisten Rasmus Benestad: http://energi.tekna.no/hva-skjedde-pa-zerokonferansen-2016/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar