tirsdag 6. juni 2017

Deler av CDU i Tyskland er lei av satsingen på grønn energi

To døgn etter at president Trump kunngjorde at USA trekker seg fra Parisavtalen, forlanger den konservative delen av tyske CDU-partiet at det nå må komme radikale revurderinger av den tyske klimapolitikken (energiwende). I en uttalelse gitt til ARD (sammenslutningen av tyske kringkastingsselskaper) etterlyses en slutt på den «moralske utpressingen» fra klimaforskningen og at man avslutter de tyske spesialmålene for å kutte drivhusgasser.
Uttalelsen ble også presentert i et møte i «Berliner Kreis» for parlamentsgrupperinger fra CDU/CSU i Riksdagen i Berlin. Forfatterne, blant annet Phillipp Lengsfeld og Sylvia Pantel, stiller et stort spørsmålstegn ved drivhuseffektens påståtte hovedrolle i samband med global oppvarming.
Den ensidige satsingen på «grønn» energi har fått strømprisene til å gå kraftig opp. Det er anslått at omkring 300 000 tyske familier får strømmen koblet ut hvert år fordi de ikke lenger har råd til å betale for dette «luksusgodet». I 2015 ble også gasstilførselen skrudd av for 44000 husholdninger i Tyskland.
Kansler Merkel og de andre europeiske lederne som støtter «grønn» energi prøver å framstille seg som et bolverk mot klimaskeptikere. I virkeligheten lykkes det ikke å levere grønn energi til en rimelig pris. Det er nå kun et spørsmål om tid før støtten til grønn kraft vil kollapse over hele verden, selv i så engasjerte land som Tyskland. Spørsmålet er bare hvor lenge tyskerne og andre europeere vil godta at et stort antall fattige og pensjonister fryser i hjel i de lange, kalde og mørke vintrene som har plaget Europa de siste årene.

----------------------------Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar