lørdag 10. juni 2017

Korrelasjon er ikke det samme som årsakssammenheng

Fra 1970-tallet viser målinger at den globale temperaturen steg frem til omkring år 2000 - på samme vis som den gjorde fra begynnelsen av 1900-tallet til omkring 1940. At temperaturen gikk ned fra 1940 til 1970 samtidig som CO2-konsentrasjonen fortsatte å stige, forbigås av alarmistene i stillhet. Klimaskremselsindustrien har yndet å produsere grafer som dette:



Deretter lager man skremmende fremtidsscenarier som skal få oss til å tro at det er våre CO2-utslipp som vil få "jorda til å brenne". Her er det både IPCC, aktivister, byråkrater, politikere og journalister som nører opp om denne skremselen, gjerne med slike figurer:


















 



Dette er og blir som å spå i kaffegrut. Målinger ved hjelp av proksier mange millioner år tilbake viser at de gangene det er korrelasjon mellom CO2-konsentrasjon og temperaturer, er det temperaturene som forandres først, og så følger CO2-konsentrasjonen etter. Men enkelte ganger har de ikke fulgt hverandre. Det har til og med vært istider med høy CO2-konsentrasjon og varme perioder med lav CO2-konsentrasjon. 


Her er et eksempel på hvor hårreisende feil logikken til klimamenigheten er:








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar