fredag 9. juni 2017

Politikere i dag er usannsynlig dårlige til å prioritere

Nå har vi bivånet terroristangrep i Nice, Paris, London og andre steder rundt om i verden. Politikere som Sadiq Kahn (Londons ordfører) og Emmanuel Macron (Frankrikes president) sier "dere må venne dere til det – det er slik det er, vi kan ikke stoppe dette". Så setter de i gang noen symbolske tiltak for å berolige befolkningen, men tar ikke tak i problemet. Erfaring viser at radikalisme ofte blomstrer i moskéer og fengsler samt om de potensielle terroristene får dra på besøk til diverse araberstater. På disse punktene kunne man igangsette tiltak. Man kunne vel også kontakte det landet som har lengst erfaring med anti-terrorvirksomhet, Israel, for å få noen idéer.

Nei, her skal det prioriteres helt andre ting. I en kunnskapsløs innbilskhet skal de heller kaste hundretalls av millioner dollar hvert år på å skru ned verdens termostat med 0,17 grader C innen år 2100. Tror de virkelig at flertallet av verdens befolkning er redd for å få det 0,17 (etter Klimapanelets beregninger - om landene kutter ut Paris-avtalen) grader varmere? Tror de virkelig at noen engang kan kjenne en slik temperaturforskjell? Det er ikke engang mulig å måle den med et vanlig termometer.

Salige er de enfoldige – i dette tilfellet er det politikerne som prøver å innbille oss at flommer ikke skal komme over land, stormer får ikke lov å blåse tak av hus. Lyn skal ikke treffe mennesker, vulkaner skal ikke skade folk mer, det skal aldri regne mer enn 6 timer i strekk. Energi skal gjøres så kostbar at folk ikke har råd til å holde varmen om vinteren mer. På dette viset vil flere dø om vinteren slik at befolkningen på jorda går ned og stabiliserer seg.

500 år før vitenskapens gjennombrudd og opplysningstiden viste Kong Knut den mektige sine folk at selv ikke han kunne temme havet og naturen. Nå, 500 år etter, har Arbeiderpartiet, SV og MDG med støtte av Venstre og Krf opphøyet seg selv til «klimaherskere» og pålagt regjeringen å lage en klimalov.

Er det noen som har hørt om fornuftig prioritering?Park-films.ru

Ifølge historien beordret kong Knut tronen ned til kysten i påvente av tidevannet. Han ropte mot havet og kommanderte tidevannet til å stoppe før det traff hans kongelige kappe og føtter. Tidevannet stoppet naturligvis ikke, og etter møtet med naturkreftene brukte aldri kongen sin krone igjen.
Om kong Knut

Wikipediaartikkel om kong Knut

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar