tirsdag 4. juli 2017

Jeg tror mer på solforskerne enn på klimaforskerne

Dommedagsprofetene som stadig spår kokende hav og det som verre er grunnet våre utslipp av den livsnødvendige plantematen CO2, burde nå sette seg ned og lære begrepet "Solar Minimum" (solminimum). Dette inntreffer ved at solflekkaktiviteten når sitt laveste nivå. I den norske utgaven av Wikipedia er det diktet opp at solminimum ikke påvirker været. Det tror jeg man skal ta med en klype salt.

Den "lille istiden" startet ved at solflekkaktiviteten var nesten totalt fraværende i hele perioden 1645 til 1715. Perioden fikk navnet Maunder Minimum. Da ble det uår, kulde, uvær og oversvømmelser.

Solforskerne har lenge sagt at vi nå går mot en periode med solflekkaktivitet som ligner på det man hadde under Maunder Minimum. Så i stedet for å bekymre seg over en varm jord burde nå CO2-hodene begynne å bekymre seg over kulde. Vi ser allerede nå en del tegn på at dette er i ferd med å skje.


 Intense forsøk på å holde frosten unna vinstokkene i Frankrike


Frosten i Frankrike i april tok i enkelte vindistrikt knekken på opp til 90% av vinstokkene. Kulda rammet vinproduksjonen i Tyskland og Italia også. I Toskana gikk det ut over 20% av produksjonen.

I USA har frosten i slutten av juni og begynnelsen av juli ødelagt store deler av maisproduksjonen Nord-Dakota, Sør-Dakota og Kanada. Flom har rammet avlingene i Indiana og Arkansas. I samme slengen økte prisen på hvete med 50% på 14 dager. Dette vil selvsagt ramme mange hardt rundt om i verden.

Vinteren i Australia har startet med temperaturer godt under det som er normalt for årstiden.

Klimaforskernes kvasivitenskapelige datamodeller kan nå kastes.
-----------------------------------------------------------
Link til video som viser resultatet av haglvær i Girona, Spania:
https://twitter.com/jclinnell/status/880885721338454020/video/1

Link til video som viser ødeleggelsene i USA:
https://www.youtube.com/watch?v=3jZI95pdVms

Litt mer om kulda i USA:
http://www.climatedepot.com/2017/07/03/one-of-coldest-and-snowiest-winters-in-decades-took-heavy-toll-on-wildlife-in-western-u-s/

Solvarming av vann på taket var ingen god idé:
http://www.newscats.org/?p=10180


Haglvær i Kenya i juli:
https://www.youtube.com/watch?v=bscMp2AGAh0  
         

Se også:

http://www.drroyspencer.com/2017/07/no-it-didnt-snow-in-kenya-yesterday/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar