søndag 12. november 2017

Fake News fra NRK igjen. Denne gangen om Fiji

Søndag 12.11.2017 fikk vi i søndagsrevyen på NRK vite at klimaendringene tvinger innbyggerne i landsbyen Narikoso på Fiji å flytte, da havet stiger og ødelegger bebyggelsen ved stranda. Som vanlig er det underforstått at her menes menneskeskapte klimaendringer. Fiji er i denne sammenheng representert på klimakonferansen i Bonn der det forventes at vestlige stater skal betale avlatspenger til Fiji-samfunnet som kompensasjon for den skade vi har påført dem.

Her viste NRK hvordan havet angrep landsbyen:

Nå har det seg imidlertid slik at NRK sendte denne meldingen tidligere i år:


Dette vitner om at øygruppen ligger i et geologisk ustabilt område. Ved nærmere ettersyn viser det seg at den øya NRK rapporterer om, Kadavu Island, ligger midt i en geologisk forkastning. Øya synker i havet. Det er ikke havet som stiger faretruende. Dette bekreftes ved å undersøke nærmeste faste målepunkt i fjæra på hovedøya, Viti Levu (den som ofte er avmerket på kart med navnet Fiji). Fastmerket ligger en plass ved navn Lautoka og viser at øya hever seg i vest mens den sannsynligvis synker i øst.


Med andre ord, Kadavu Island med landsbyen Narikoso synker og erosjonen øker derfor. Det er absolutt ikke menneskeskapte klimaendringer som har skylden.

Fake News igjen NRK!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar