tirsdag 16. oktober 2018

Media som prøver å vri seg unna FakeNews-anklager


I forhold til dekning av det Trump sier og gjør greier MSM (MainStream Media) å fordreie virkeligheten på mange vis. Dette gjøres delvis ved å dikte opp ting, utelate ting bevisst eller ved bevisst å dreie heading/hovedoppslag på en slik måte at det ikke helt stemmer overens med detaljene som kommer under/etterpå. Et veldig godt eksempel som både NRK og VG har kommet med i den senere tid, har denne overskriften:

"Trump trekker påstanden om at klimaendringer er en bløff."

De som kun leser overskriften tenker vel at "nå har han endelig kommet til fornuft – han skjønner at klimaendringene er menneskeskapte". Men det stemmer nok ikke. Det er NRK, VG og andre avisredaksjoner som prøver å innbille folk at Trump nå har falt inn i folden, for dermed å la USA fortsette å kaste milliarder av dollar på forskjellige, vanvittige "klimatiltak". Leser man lengre ned i artiklene ser man hva han virkelig mener – nemlig at klimaet varierer – vi vet for lite om hva som er hoveddrivkreftene, men det meste kan godt være naturlige variasjoner.

I midten av september ansatte Trump en ny vitenskapsrådgiver, William Happer. Han er en atomfysiker fra Princeton-universitetet, 79 år gammel, og har også vært rådgiver for president G. H. W. Bush på 1990-tallet. CNN påsto følgende etter et intervju de hadde med ham. "hans offisielle syn på klimaforandringer er i opposisjon til nesten all universelt akseptert vitenskap" og Happer, som ikke er en klimaekspert, har spesialisert seg i atomfysikk og optikk ved Princeton.”

Så, han er ikke klimaekspert? Dette negative, journalistiske grepet er nok ikke særlig godt gjennomtenkt. Siden global oppvarming påstås å være forårsaket av drivhuseffekten som fysisk skal komme av absorbsjon av infrarød stråling i luft, kan man prøve dette søket i Google Scholar: 
“w happer” infrared

Det viser seg at Happer har skrevet utallige artikler, hovedsakelig om infrarøde absorbsjonsband. Google Scholar finner over 1200 artikler som inneholder Happers navn i kombinasjon med “infrared”. Så når det dreier seg om den fysiske effekten som antas å drive “klimaendringene” er han ikke bare en klimaekspert. Nei, han er en av verdens ledende eksperter. CNN og de andre dommedagsprofetene kan nok synes dette er et ubehagelig faktum, men det er ikke mindre sant likevel.

Det er William Happer som har forklart Trump at klimaendringer er noe vi har, og har hatt hele tiden. Derfor medgir Trump at klimaendringene ikke er en bløff, men det er likevel ingen avklaring om noe, eller hvor stor del av disse som er forårsaket av våre klimagassutslipp. Happer ønsker også at man skal satse mer på forskning for å finne ut hvilke faktorer som i virkeligheten påvirker klimaet mest. Dette er i tråd med reell naturvitenskap, i motsetning til alarmistvitenskapen som promoteres av IPCC og "klimaforskere" her i Norge.


Lenker:

Lengre intervju med W. Happer: https://youtu.be/25kfYMCHysE








-----------------------------

Deler av dette stoffet har vært offentliggjort tidligere

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar