onsdag 27. mars 2019

Mainstream media har skutt seg selv i foten mer enn en gang



Da jeg var tenåring – dette var lenge før internett – var det i familiens eie en Tandberg Huldra-radio som hadde ekstra utvidet kortbølge. Med behørig oppsatt antenne kunne man ta i mot radiosignaler fra omtrent hele verden. Jeg oppdaget fort at nyheter ikke bestandig var det de ga seg ut for å være. For å unngå å havne i propagandafella søkte jeg derfor opp nyheter også fra andre kilder enn NRK. De mest brukte ble BBC, Voice of America, Radio Moskva (de hadde norske sendinger), Tyske sendinger (også på norsk), Radio Free Europe/Radio Liberty (amerikanskfinansiert propagandakanal) samt noen sveip innom svenske radionyheter. Med dette som grunnlag kunne man så selv vurdere hvilke nyhetsvinklinger som ga det mest korrekte bildet.

Det viste seg at propaganda både kunne bestå av oppdiktede/feilaktige historier, men det dreier seg like mye om hva som ble utelatt i nyhetene.


Ved valget i USA i 2016 var det åpenbart for alle som gadd å orientere seg, at NRK i spissen for de største norske media hadde tatt parti for Demokratene. Dette ble fulgt opp av en mengde negative reportasjer om Trump og hans valgkamp. Da Trump vant valget sier bildet av Tove Bjørgaas' fortvilte ansiktsuttrykk (på NRK-TV) da hun oppdaget at Trump tok nøkkelstaten Florida, mer enn tusen ord kan beskrive. 























Da de samme media ikke tok lærdom av sine feilaktige disposisjoner, men fortsatte med Trump-hatet, var det jeg begynte å hente informasjon fra Fox News på nettet. Denne kanalen kunne selvsagt også drive propaganda, men i langt mindre grad enn NRK, TV2, CNN, MSNBC, BBC m.flere. Jeg kontrollerte opplysningene fra FoxNews mot Wikileaks og Project Veritas, som erfaringsmessig har vist seg mest nøytrale og flinkest til å dokumentere fakta. Jeg har ventet i over 2 år på at Trumps "Russian Collusion" skulle avsløres som en "nothingburger". Dette viser atter en gang hvor feil fokus MSMs journalister, både i Norge, USA og andre land, har vært. Det har vært bedrevet åpenbar kampanje-journalistikk hele tiden, og fremdeles gjøres det utspill, ikke minst fra NRK, der det prøves med "at dette ikke er over ennå". 
Nå er det kanskje en viss sannhet i dette, men ganske annerledes enn NRK-journalistene har tenkt seg. Denne gangen vil undersøkelsene bli snudd mot Demokratene og deres disposisjoner for å få startet "Russian Collusion"-kampanjen.


Det er et annet område der MSM driver utstrakt bruk av propaganda ved å unnlate å komme med relevant informasjon. Det gjelder den mangelfulle dekningen av de uheldige sidene ved innvandringen. Her dekkes det over etter alle kunstens regler hvem som er de flittigste knivstikkerne. Da Ella, Ellisiv og Ea sto frem mot bruk av nedsettende seksuelle bemerkninger på skolen (eksempelvis "hore" og "pulbar"), nevnte media ikke et ord om hvem som var de verste synderne. Økningen av registrerte overfall og voldtekter prøver man også å gjemme unna – i alle fall ønsker man ikke å avsløre om gjerningsmennene har noen fellestrekk. Det burde være åpenbart for alle at man ikke kan løse slike problem om man ikke setter seg inn i fakta.


Et tredje område er klimadebatten – eller rettere – mangelen på klimadebatt. Her har både BBC og NRK offentlig innrømmet at de ikke vil tillate reell debatt. Dette synet følges ivrig opp av de store avisredaksjonene, muligens med Stavanger Aftenblad som et hederlig unntak. Alle som har fulgt med i klimadebatten noen år ser at denne i hovedsak er påvirket av pengesekken som politikere og byråkrater har herredømme over. Størstedelen av "klima-dommedagssekten" som roper høyest mangler bakgrunn i fag som er relevante for å kunne danne seg en selvstendig mening om klimapåvirkningen. Eksempelvis er lederen for CICERO klimaforskningsinstitutt politiker med fagkrets sosialpedagogikk og kriminologi.
De fleste fremskritt innenfor forskning og teknologi kommer fordi man har tillatt debatt, ikke fordi man har lagt lokk på debatten. De sist par årene har det likevel vokst frem en god del publikasjoner som peker på andre og sterkere påvirkningsfaktorer enn CO2 når det gjelder klimaet. I minst ett av tilfellene kommer det nok en Nobelpris i fysikk med tiden. Det gjelder den danske fysikeren Henrik Svensmark.

Hvert av disse tre nevnte områdene innenfor nyhetsdekningen – eller mangel på nyhetsdekning – gir en god pekepinn på hvorfor tiltroen til mainstream media har vært sterkt dalende de siste årene.


-------------------------------------------------------------------------------------------

Lenke til Henrik Svensmarks teori: https://www.thegwpf.org/content/uploads/2019/03/SvensmarkSolar2019.pdf

Lenke til Wikileaks: https://wikileaks.org/

Lenke til Project Veritas: https://www.projectveritas.com/



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar