tirsdag 14. november 2017

Sydenturer trenger ikke bestandig å være i regi av reiseselskap

Norwegian har rute fra Oslo til Marrakech i Marokko. Via https://www.travellink.no/ bestilte vi både flyreise og hotellopphold i midten av desember 2012. 
Det virket som om Norwegian hadde andre regler for marokkanere enn for nordmenn for hva man kunne ta med inn i flyet. Ved mellomlanding i Frankrike kom det en mengde marokkanere med noe som mest av alt lignet på flyttelass. 

Reisen ble utført i midten av desember. Brukbart hotell, rimelig sentralt,  Albatros Garden. Det var i kjøligste laget for bading.


Første formiddag ble benyttet til å orientere seg i området.


Ut på ettermiddag og kveld ble det mer folksomt.


Det er en fordel å kunne skryte på seg litt kulturell interesse, så det ble en tur inn i "Jardin Majorelle". 


Hagen var eid av Yves Saint-Laurent og Pierre Bergé mellom 1980 og 2008. Da Yves Saint-Laurent døde i 2008 ble asken strødd i hagen.Markedsplassene går under navnet "Souq" eller "Souk"


Både mat og drikke er upåklagelig

For å se litt mer enn Marrakech leide vi en drosje med sjåfør et par dager. Det er ikke avskrekkende kostbart. Sjåføren hadde selvsagt avtale med en del folk som ville prøve å "melke" penger av oss turister, så slikt må man være forberedt på. Vi startet vestover mot Essaouira.Det ble obligatorisk stopp ved en teppefabrikk.På veien passerte vi noen geiter som klatret i trær. De var ute etter frukten som vokser på Argantreet. Argan-nøtter fra dette treslaget, som kun vokser lokalt i nærheten av Essaouira, blir brukt både til mat og kosmetikk.Havnebyen Essaouira var i sin tid besøkt av Torbjørn Egner. Det var her han hentet inspirasjonen til Kardemommeby.
Andre berømtheter som har frekventert byen er The Rolling Stones, Frank Zappa, Bob Morisson, Jefferson Airplane og Cat Stevens.
 Tobias i tårnet?


Ny dag - ny drosjetur. Skuer man sørover fra Marrakech er det Atlasfjellene som vises der. 

Det er interessant å se hva man kan benytte bildekk til
Hygienen på dette markedet var neppe av en slik art at det norske mattilsynet ville godkjent det. 

Det er snø på toppene.Husdyr må til


Både ute og inne


Sjåføren lot oss besøke familien/slekta der vi ble servert te.Veien endte ganske høgt oppe - vi merket det på temperaturen.


Men selv her oppe, hvor det nesten ikke var folk, fantes det et serveringssted. 
Etter dette måltidet dro vi tilbake til bylivet i Marrakech. Her ser vi en typisk drosjekø.
Siste dagen fant vi en takrestaurant som serverte aldeles nydelig mat. Det er ingen grunn til å ta med matpakke fra Norge.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar