fredag 22. juni 2018

Klimahysteriet fyller 30 år
Den 23. juni i år er det akkurat 30 år siden aktivistforskeren James Hansen i en høring i det amerikanske Senatet forklarte at global oppvarming kom til å drepe oss alle om vi ikke forandret samfunnet og industriene på dramatisk vis. Han hadde valgt å legge høringen til en av de – statistisk sett - varmeste dagene i hovedstaden. I tillegg hadde han på forhånd åpnet vinduene og fått slått av alle aircondition-enhetene i lokalet. Dette for å øke effekten av de dramatiske påstandene han kom med. Det skjedde ikke noe spesielt med klimaet i 1988 eller noen av årene som fulgte. Men det var dette året at vestlige politikere og journalister begynte å bli global-oppvarmings-hysterikere.
1988 var fødselsåret for den pseudovitenskapelige bevegelsen som med alle midler – i strid med den vitenskapelige metode – prøvde å gi våre klimagassutslipp skylden for at jorda ville "brenne opp" en eller annen gang i en ubestemt fremtid. Aktivistene klarte på en vellykket måte å spre panikken globalt slik at de fikk startet IPCC (Klimapanelet) i 1988.
Den globale temperaturen har gått litt opp og litt ned i løpet av disse 30 årene. For øyeblikket er den på nivå med hva den var i 1988. Fornuftige mennesker bør derfor kunne innse at grunnlaget for panikken ikke er til stede. Klimaet styrer seg selv, uavhengig av våre klimagassutslipp. Klimaet i år er på ingen måte verre enn det var i 1988, selv om våre CO2-utslipp har økt betraktelig i denne perioden. Men vegetasjonen og økosystemene har hatt godt av økningen av CO2-konsentrasjonen i atmosfæren.

Hvorfor i all verden fortsetter politikerne våre å støtte denne pseudovitenskapen?
Lenker:


Temperaturutviklingen (satellittdata): http://www.woodfortrees.org/plot/uah6/from:1988/to:2019


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar