I den senere tid har vi sett at gammelmedia, ofte med NRK i spissen, trapper opp klimapropagandaen for å rettferdiggjøre overdrivelsene til klimapanelet - som behendig har lekket en versjon av sine nye dommedagsprofetier i den kommende klimarapporten.
Eksempelvis får vi vite at mai måned i år var varmere enn gjennomsnittet – i Sør-Norge.
Men det har vært relativt tyst om at mai var kaldere enn normalt i Nord-Norge.
Vi informeres om at det er målt rekordhøye temperaturer vest i USA og Canada – selvsagt med henvisning til at våre CO2-utslipp skal være årsaken. I realiteten var hetebølgen i nordvestre del av Nord-Amerika et lokalt værfenomen drevet av solaktiviteten og naturfenomenet La Nina.
De nevner heller ikke at det er kaldere enn normalt i resten av USA og flere steder på den sydlige halvkulen, spesielt i Sør-Amerika, Sør-Afrika, New Zealand og store deler av Australia.
Media satser også på at vi helt har glemt den ødeleggende vårfrosten som har herjet de tre siste årene over vinmarkene i Frankrike, Tyskland og deler av USA.
Den satellitt-målte globale gjennomsnittstemperaturen ligger nå faktisk ørlite grann under gjennomsnittet for 1991-2020, dvs samme nivå som ved inngangen til dette årtusenet. Så her er det absolutt ikke noen overhengende fare for en «kokende» klode.
Havisen i nord ligger på samme nivå som for ti år siden. Nordøstpassasjen kan passeres under den varmeste del av sesongen (omkring midten av september) – men her er det fremdeles ofte behov for isbryterhjelp. Store deler av Nordvestpassasjen har for tiden en tykkelse på omkring 4,5 meter, altså ganske uframkommelig.
Grønland nekter å samarbeide med IPCC, og har i år hatt rekordhøy vekst av isbreene.
Havisutbredelsen i Antarktis ligger godt over gjennomsnittet. I tillegg har gjennomsnitts-temperaturen i Antarktis ikke steget de siste førti, femti år. Den målte temperaturstigningen i Vest-Antarktis luft og hav, har i stor grad sammenheng med vulkansk aktivitet. Det er kartlagt 91 vulkaner under isen.
Vi har masse varierende vær rundt om på kloden, men ingen klimakrise.