søndag 20. mai 2018

Pippis pappa var en negerkonge - om politisk korrekthet


Carl Emil Pettersson skal ha vært den som ga Astrid Lindgren inspirasjon til beretningen om Pippis pappa.  En barnehage på besøk på biblioteket i Borås i Sverige lyttet til en CD med Pippi-historier. En mann som gikk forbi fikk med seg litt av Pippi-historiene, og det viste seg at han hadde reagert på uttrykk som "negerkonge" og "hvordan negre kler seg". Han anmeldte dette til politiet som "hets mot en folkegruppe". Denne "sykdommen" som rir de fleste vestlige land for tiden, kalles for "politisk korrekthet", forkortet PK.
Vi som har vokst opp med historiene om Pippi Langstrømpe vet at Pippis pappa er en negerkonge (av PK-NRK nå forandret til sydhavskonge). Kravene til politisk korrekt fremferd og tale har økt plagsomt de siste tiårene. De som har har lest novellen "1984" av Eric Arthur Blair – bedre kjent som George Orwell, og "Brave New World" av Aldous Huxley, kjenner igjen det som skjer i dag.

Ofte er det minoritetsgrupper som krever at samfunnet gjennomfører identitetspolitikk og sensur for å hindre at noen skal føle seg forurettet. Storbritannia og Sverige har allerede innført lover som i praksis gjør det straffbart å påpeke at enkelte innvandrergrupper er overrepresentert på kriminalitetsstatistikken. Ja, statistikk som kan koble bestemte folkegrupper til kriminalitet skal til dels ikke utarbeides. Hvordan man skal kunne sette inn forebyggende tiltak når man ikke vet hvem tiltakene skal rettes mot, ja det er en stor gåte.

Den danske satirikeren Jonatan Spang har grepet tak i temaet "politisk korrekt oppførsel". Kravene i Sverige til politisk korrekt oppførsel kombinert med problemene med muslimske innvandrere i enkelte av tettstedene er også kommentert som en parodi på kriminalseriene "Broen" (TV2 Danmark):


Og det stopper ikke der. Her er mere, og det er alvor: 

https://www.youtube.com/watch?v=B0TmH_PMTIY

Nå har de funnet den de tror er morderen: 

https://www.youtube.com/watch?v=yd98xjaadU4

Fortsettelse:

---------------------------------------------

NRK har faktisk tatt opp noen av problemene i programmet "Trygdekontoret":
https://tv.nrk.no/serie/trygdekontoret/MUHU06000618/13-03-2018#t=1m23s


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar