tirsdag 3. desember 2013

Sjøisen øker i utbredelse - både i nord og sør.

National Snow and Ice Data Center (NSIDC), Boulder, Colorado, prøver å holde oversikten over vær- og klima-forholdene i arktiske strøk. I Antarktis har sjøisen øket jevnt og trutt i mange år. Når det gjelder Arktis fikk vi for noen år siden vite at all isen ville være borte innen år 2013. Oppildnet av slike påstander prøvde mer enn 20 båter å forsere nordvestpassasjen i år.

De gikk ikke. De satte seg fast i isen.

Det viser seg at bunnåret for isutbredelsen i nord var 2007. Siden da har isdekket begynt å vokse igjen, også i nord. Bare fra 2012 til 2013 ser vi denne utviklingen:


Men nå er utbredelsen så stor at de bør å bekymre seg på Island. Snart må de begynne å bevæpne seg mot isbjørn. Slik er situasjonsbildet pr. 01.12.2013:En annen måte å betrakte det samme på:Solforskere hevder at vi nå går inn i en kaldere periode, klimamessig.  Selvsagt lar ikke media slik informasjon stå uimotsagt. Alarmistindustrien (Det politiserte klimaforskingsinstituttet CICERO i den linkede artikkelen)  er straks på pletten og sier noe annet. Men den virkelige verden oppfører seg anneledes enn i alarmistforskernes beskrivelse!

Vi har hatt en stadig økning av menneskeskapt CO2-utslipp, men den globale temperaturen har nektet å bevege seg oppover i minst 17 år.

Media burde snart begynne å vise folk noe annet enn thermageddon-skremselsbildet. Skal de skremme med noe nå, må det være faren for en ny istid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar