lørdag 21. oktober 2017

BBC har villedet om klima siden 2006.

Den britiske TV-serien "Yes Minister" (Javel, herr statsråd), med oppfølgeren "Yes Prime Minister" (Javel, herr statsminister) gikk på BBC2 på 1980-tallet. Dette var en satirisk fremstilling av politikere og byråkraters framferd. Serien ble veldig godt mottatt – også i Norge hadde vi glede av den, den ble vist på NRK fra 1981.

I 2013 kom en ny oppfølger. Selv om BBC hadde bestilt og betalt for dette, lot de Gold Television Channel (en britisk komediekanal tilsluttet UKTV network) overta programmene. Nå kan man lure på hvorfor BBC ikke ville ta i dette stoffet. Det var ikke kvaliteten BBC reagerte på. Det var innholdet.

For å belyse dette nærmere må man helt tilbake til 26. januar 2006. Da avholdt BBC noe de kalte ett ‘high-level' seminar med tittelen 'Climate Change - TheChallenge to Broadcasting'. Deltakerlista ble forsøkt holdt hemmelig, men etter mye press fra offentligheten uttalte BBC at deltakerne var 30 nøkkelpersoner fra BBC pluss 30 gjester som var spesialister innenfor klimaområdet.

Reaksjonen fra BBC ved flere forespørsler etter deltakerlista var å sende ut noen advokater betalt med lisenspenger for å skjule (ved dom) hvem som egentlig var til stede. Etter mye om og men ble deltakerlista likevel avslørt mot BBCs vilje. Deltakerne var i hovedsak BBCs programskapere, aktivister og representanter for investerings-selskap og pensjonsfond. BBCs pensjonsfond, som da gikk med 2 milliarder £ i underskudd og hadde hoveddelen av porteføljen dypt inne i "grønne" selskap (Institutional Investors Group on Climate Change - IIGCC), var også representert.

Resultatet av seminaret ble at folk som var skeptiske til klimadogmet ikke skulle slippe til i BBC i like stor grad som klimahypokonderne. Igangsettingen av dette vedtaket startet umiddelbart. Fra 2006 har BBC derfor serieprodusert en rekke ensidige og misvisende propagandainnslag i klimadebatten.

Det er spesielt ett av innslagene i denne siste serien av "Yes, Prime Minister" som brøt med BBCs klimaskremselsagenda. Der var mange av de relevante ankepunktene mot alarmismen tatt opp på en humoristisk måte.

Del 1 av episoden "Klima-Tsaren": https://vimeo.com/124391891
Del 2 av episoden "Klima-Tsaren": https://vimeo.com/124392955

Dette var nok medvirkende til at BBC ikke ville vise disse programmene.


Til overmål videreformidler både NRK og SVT BBCs skremsels-propaganda. I sovjet-tida visse folk bak jernteppet at de ble utsatt for statspropaganda. Jeg er ikke overbevist om at folk her i vesten skjønner at de utsettes for noe tilsvarende nå.


Lenker:

En lengre rapport (76 sider) om denne BBC-skandalen:

Avisa "The Scotsman" hadde en artikkel om dette:

Avisa "The Register" hadde en artikkel:

"Mail Online" hadde en artikkel om dette":

Hjemmesiden til Institutional Investors Group on Climate Change:



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar