tirsdag 16. februar 2021

Det grønne skiftet kan være livsfarlig om vinteren

 

Øyeblikksbilde av strømbruddene i Texas, 16. februar 2021 - over 4 millioner abonnenter er rammet

Abonnentene i Texas har tidligere stort sett fått strømmen fra gasskraftverk. Men det grønne skiftet har medført at man pr. årsskiftet 2020/2021 kan skryte på seg at omkring 23% av denne kraften nå kommer fra vindgeneratorer. Dette er selvsagt en sannhet med visse modifikasjoner, da både vind, vær og temperaturer må være optimale om dette skal slå til. 

Nettopp det at vindkraft er så ustabil, gjør at dette genererer problemer med å levere den effekten brukeren etterspør til enhver tid. Men dette gjør at man også får problemer med å levere strøm ved rett frekvens (50 Hz i Norge - 60 Hz i USA). Dette gjør i sin tur at deler av nettet må nødstenges for å opprettholde stabilitet i resten av nettet. 

Denne vinteren har Texas også opplevd snø og is som rett og slett låser vindgeneratorene. Dette har gitt rullerende utkoblinger av strømmen, der det i skrivende stund er over 4 millioner strømløse abonnenter der borte. Elektriske kjøretøy kan ikke lades og sykehus får problemer med utstyret som respiratorer, røntgenutstyr, kjøle- og fryse-bokser m.m. 

Kulda i USA går ikke bare ut over Texanerne. Selv om både temperaturene og snømengdene stort sett er moderate i forhold til hva vi er vant med i Norge, skapte denne vinteren problemer for omkring 150 millioner amerikanere (i følge BBC News). Man observerer dette kanskje best på veiene: 


CBS om problemene - der påstås det at Moskva er varmere enn Dallas: 





Troen på at våre klimagassutslipp gir oss en varmere klode er hovedårsaken til påstandene om at vi må ha det grønne skiftet. Aktivister og politikere flest vil trumfe dette gjennom enten vi vil eller ikke. Å tvinge gjennom full elektrifisering på alle bauger og kanter basert på vind- og sol-strøm er å be om en katastrofe. 

Vinteren på den nordlige halvkule er for lengst blitt en av de hardeste på rundt et tiår, og snømengdene stanser samfunn rundt hele nordkalotten. Nettopp var alpin-VM utsatt på tredje dagen pga. for store snøfall. På tyske autobahn har det lenge vært snøkaos. I Paris brukte de blåselamper i Eiffeltårnet for å holde tekniske systemer isfrie. I Moskva har de en vinter av den typen som i sin tid tok knekken på Hitlers tropper. Hele nordkysten av Russland, fra Norge til Stillehavet har i øyeblikket temperaturer på -25 eller kaldere, med langt kaldere (f.eks. -63 i Jakutsk) temperaturer i innlandet.  Osv. 

Her er en oppsummering, sett fra Australia:



Den totale mengden snø på den nordlige halvkule har satt nye rekorder, langt over gjennomsnittet i perioden 1982 til 2012.



Store deler av Themsen i London har frosset til. Det er første gang på 60 år. Kanalene i Holland fryser også til, og det 200-kilometer lange 11-bys-løpet på skøyter kunne ha blitt arrangert for første gang siden 1997, men corona-utbruddet ser foreløpig ut til å legge hindringer i veien.

På den sydlige halvkule er det sommer nå. Likevel meldes det om massedød av fugler i deler av Australia på grunn av kulde. 

Kjære politikere. Når ikke naturen samarbeider med påstandene om at kloden koker, var det ikke da en tanke å stoppe alle avlatspengene vi må betale i form av CO2-skatter og CO2-avgifter?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar