fredag 30. august 2024

Politisk korrekte batteriskandaler

En ting er de sinnsvake selvskadingsplanene om å bruke enorme batteribanker som lagringsenhet for moderne industrisamfunn: Om man på denne måten hadde greid å lagre 1-2% av samlet vestlig energibehov ville det vært en sensasjon og tømt alle vestlige statskasser (i tillegg til å tømme mesteparten av klodens ressurser av sjeldne mineraler).

I stedet har vi sett land etter land bukke under for energilovenes fakta, og forlate sånne prosjekter i kaotisk orden.

Arendals Fossekompani går på kjempesmell på batterisatsing
Arendals Fossekompani har tapt over 900 millioner kroner på batterisatsingen. Det er vel ikke så mye å tilføye, for det er nok ingen som blir stilt til ansvar her heller. Men det er jo å frykte at de nå blir enda mer oppsatt på selge vannkraftstrømmen vår ut av landet og slik bidra til høy strømpris for kundene her til lands.

PS: På hjemmesidene sine har de plutselig tonet ned de prangende oppslagene om batterisatsingen, men fremdeles finner vi bilder av vindmøller som eksempel på deres "grønne" og "sustainable" profil.
Som kjent var de ekte grønne med vannkraften sin FØR de begynte å søle vekk pengene på miljøødeleggende tapsbomber som batteridrift og vindmøller.

 

Freyr-skandalen ruller videre. Freyr sier opp ansatte: – Signifikant nedbemanning"

Freyr prater som om de stanser en løpende produksjon, mens sannheten er at de aldri har laget noe som helst mer enn en første prøveproduksjon i sommer. Bare hentet inn subsidier til eierne, som har blitt mangemillionærer.

 

I Orkland er en ny batteriskandale på gang.

Det er i Orkland kommune i Trøndelag Lars Helge Helvig har planer om å bygge en gigantisk batterifabrikk. Det var i fjor Helvigs milliardplaner første gang ble kjent. Da var det planen at byggingen av fabrikken allerede skulle starte i år og at fabrikken skulle stå ferdig 2026. Nå er de planene skjøvet noe ut i tid.


– Planen er å fatte en investeringsbeslutning i løpet av 2025, sier Lars Helge Helvig.

Joda. Men først må man melke ut noen milliarder fra staten som man kan stappe i egen lomme.

PS: Vil myndighetene sjekke regnskapet for dette "batteriselskapet" før de deler ut milliarder i støtte?


Sjekker man regnskapene til Elinor Batteries i Brønnøysundregistrene, vil man fort få et bilde av hva som foregår. Men som man har sett, bare denne regjeringen hører ordet "fornybart" svartner det totalt med finanskontrollen.

 

VARTA batterifabrikk i Tyskland – grunnlagt i 1887, er også ille ute.

Tidligere i år sto det tyske bilbatteriselskapet Varta står på randen av konkurs. Hvis den hadde blitt en realitet, ville konkursen bare være én av mange i tysk bilindustri i år. Bilprodusenten Porsche er en av investorene i Varta. Myndighetene klarer tydeligvis ikke å tvinge nok bilister over på elbiler til at batteriproduksjon i Europa kan lønne seg - ikke rart når de nektes tilgang på effektiv og stabil energi for å lage dem og priser seg loddrett ut av markedet.

Foreløpig har Porsche ledet an forhandlinger for å redde VARTA. Etter intense forhandlinger er man enige om å redusere gjelda fra 485 millioner euro til 200 millioner euro. Dette er et tap på 3,3 milliarder kroner. Vi venter spent på neste episode i denne thrilleren.

 

 

Kineserne utkonkurrerer selvsagt Vestens batteriproduksjon ved å produsere på billig og pålitelig kullbasert energi. Men når batteriene kommer til Vesten har de ved Guds hånd blitt "grønne". Og barneslavearbeidet bak mineralene som typisk anvendes i den tredje verden hører vi heller ikke mer til.


Er det ingen voksne politikere igjen i Vesten som kan gripe inn snart?!?

Heldigvis følger våre energistatsråder her hjemme nøye med, hevder de....

 -----------------------------


Se også "Spetalen raser mot statlig støtte til batterifabrikk"

søndag 11. august 2024

Covid-19 fra Wuhan var ingen konspirasjonsteori.


VG 10.08.2024: "Kan bli tidenes største skandale"

VG overrasker med å slå opp nye høringsfunn om covid-sakens koblinger til Wuhan, og spør: "Ble verden ført bak lyset om covid-19?"

VG starter faktisk med en oppsummerende selvransakelse her, sitat fra starten av artikkelen:

"I mars 2020 ser hele verden til en artikkel i tidsskriftet Nature, der amerikanske toppforskere konkluderer: Covid-19 er ikke skapt i et laboratorium, men har et naturlig opphav.

I The Lancet skriver en rekke forskere at de «står sammen for kraftig å fordømme konspirasjonsteorier som foreslår at covid-19 ikke har et naturlig opphav».

Facebook begynner å sensurere innhold om lab leak.

Faktasjekkere i store, internasjonale medier avviser teorien.

I Norge er VG blant dem som omtaler det hele som en konspirasjonsteori."


Merk: Dette har altså hittil vært en helt analog prosess til forskningsmiljøene som lydig, feigt og opportunistisk sabler ned enhver kritikk mot IPCCs CO2-hypotese. Men nå har det skjedd ting i USA:

Den amerikanske kongressen har nå hatt en halvårig høring som peker tungt mot "lab leak"

Her framkommer at lekkede meldinger i den tidlige fasen viser at forskerne anså det som sannsynlig at covid-19-viruset stammet fra Wuhan-laboratoriet - men at de ble diktert til å holde munn eller få karriereproblemer.
Dermed har påstandene om "lab leak" fra Wuhan blitt dyttet under teppet i flere år - helt til nå.

Det er også blitt avdekket at David Morens, rådgiveren til USAs fremste smittevernekspert Anthony Fauci, kan ha slettet dokumenter og e-poster om virusets opprinnelse og koblinger til Daszaks organisasjon.

VG er nå faktisk "selvkritiske" nok på medias vegne til å skrive:

"Vitenskapsmiljøet laget dette narrativet, som ble videreformidlet og forsterket av media."



En professor emeritus våger å stå fram her hjemme

Akkurat som i klimasaker er det først når professorer pensjonerer seg at de begynner å snakke om realiteter. F.eks. Stig S. Frøland, professor emeritus og spesialist i infeksjonssykdommer.
Hør hva Frøland sier nå:

"– Det var et så gjennomført forsøk på sensur at folk i starten av pandemien nesten lo seg fillete av at man kunne komme med noe som lab leak-teorien," sier Stig S. Frøland, professor emeritus ved Universitetet i Oslo.
"– Nå er noe i ferd med å skje på dette feltet, men det har sittet langt inne. Ingen har villet ta i dette. Heller ikke norsk presse – med noen få unntak," sier han.

Også Frøland har fulgt høringene i USA. Alt sammen virker veldig shady, mener han.

"– Det har vært en løgnoffensiv uten like for å maskere virksomheten som har vært i Wuhan. Mye har skjedd i samarbeid med ledende, amerikanske forskere med sterke egeninteresser."

Tidlig i pandemien advarte Frøland mot å utelukke lab-teorien.
– Det som er sjokkerende, og som viser et forfallstegn i forskningsverden, er at så mange forskere lot seg overkjøre og unnlot å sette spørsmålstegn ved den «offisielle» versjonen veldig lenge.

– Hvorfor?
– De som var sentrale i å legge lokk på dette, satt på millioner av dollar – og gir enorme summer til forskere. Jeg tror mange forskere lot seg stoppe munnen på fordi de var redde for at det skulle gå utover forskningsbevilgningene deres."

Her lurer det store spørsmålet i bakgrunnen: Hva er tilstanden i klimaindustrien?

Når skal forskere med integritet stå fram og innrømme hva de har vært med på av manipulasjoner rundt klimaalarmismen?
Man har jo hele tiden fått høre at store forskermiljøer kan da aldri ta feil om klima? Og at de lyver og manipulerer for å forsvare sitt CO
2-narrativ er da utenkelig? Kritiserer du dem er det deg det er noe muffens med, du er en konspiratør og en gærning.

Men nå har vi altså fått mer eller mindre dokumentert at STORE FORSKERMILJØER innen farma har løyet systematisk til offentligheten i flere år.

Så VG, når skal dere rette pekefingeren mot klimaindustriens og klimaforskernes stadig mer falsifiserte narrativ også?

The floor is yours!