onsdag 27. desember 2023

Nå har det vært kaldt særdeles lenge i Kina

 

En mann svømmer i en delvis frossen innsjø i Beijing. Ifølge Beijing Daily, siden temperaturen først falt til under null grader 11. desember, har temperaturen holdt seg under den linjen i mer enn 300 timer.

Denne måneden har Beijing hatt den kaldeste desember siden de begynte å måle kulden i 1951. Dette er åpenbart på grunn av klimaendringer. Hver dag nå vil aviser begynne å kalle dette det tragiske uunngåelige resultatet av menneskeskapte klimaendringer, og minner oss om hvordan vi må sende penger til fornybar energi, og umiddelbart, ellers vil vi møte så mye mer av dette.

Eller kanskje journalistene ønsker å glemme hvordan de bruker hver eneste varm begivenhet som gratisreklame for klimareligionen:

Beijing slår syv tiårs kulderekord.


"BEIJING, 24. desember (Reuters) – Kinas hovedstad Beijing har slått rekorden for timer med minusgrader i desember som dateres tilbake til 1951, etter at en kuldebølge feide over deler av landet og brakte snøstormer i kjølvannet, og sendte temperaturene mot historiske lavpunkter .

Fra søndag hadde et værobservatorium i Beijing registrert mer enn 300 timer med temperaturer under frysepunktet siden 11. desember, det meste i måneden siden registreringene startet i 1951, ifølge det statsstøttede Beijing Daily."

Naturlig kulde er på grunn av naturlige årsaker som en polar vortex. Merkelig nok husker Reuters-redaktører plutselig at klimaforskere ikke vet alt:

 "Imidlertid er det debatt blant forskere om hvilken rolle klimaendringer spiller i dette."

Kulda er så ille i Kina at over 20 stasjoner har rapportert laveste nivåer i desember. For noen uker siden falt temperaturene i Nord-Kina nær Mongolia til under minus 44 grader C. Ettersom ovarmekildene svikter i enkelte områder, stenges skoler og offentlige kontorer for å spare strøm til bruk på oppvarming av boliger.

Takket være å ha mer enn halvparten av verdens kullkraftverk, har Beijing og noen få andre kinesiske byer mer CO2 i luften over seg enn stort sett noe annet sted i verden.

Merkelig nok er det ingen medier som forteller oss at Kina ville vært enda kaldere hvis det ikke var for CO2.

 



torsdag 21. desember 2023

Mer kull blir nå forbrukt enn noen gang før i menneskehetens historie

Den best bevarte hemmeligheten i verden er at mennesker bruker mer kull enn noen gang

Dette er de karbonutslippene vi liksom skal kutte. I 2022 satte verden en ny all-time rekord i kullbruk – og nådde 8,4 milliarder tonn. I 2023, til tross for alle netto null-milliardene i form av utgifter, til tross for vindmølle-boomen og solcellepanel-utbyggingen, vil den globale etterspørselen etter kull vil toppe 8,54 milliarder tonn i 2023.

 

IEA er "International Energy Agency" - angivelig den upartiske tjeneren til skattebetalerne i 31 nasjoner. Likevel bestemte de seg for å ignorere verdensrekorden og i stedet fortelle oss hvordan bruk av kull er i ferd med å forsvinne. Det er det de mener skattebetalerne trenger å høre.

 

IEAs presse-melding sier følgende:

«Den globale etterspørselen etter kull forventes å avta i årene som kommer. Siste IEA-markedsrapport ser lavere etterspørsel frem til 2026, basert på gjeldende retningslinjer, men sterkere tiltak er nødvendig for å drive en brattere nedgang mot å møte internasjonale klimamål.»

Det er nesten som om IEA jobber for fornybarindustrien og deres bankinvestorer? Vestas selv kunne knapt ha skrevet en mer vellykket overskrift for å skjule sannheten for å lure skattebetalerne.

IEA har spådd slutten på kullbruk i årevis. Tilbake i 2017 fortalte IEA oss at Kina ville gå bort fra kull, fordi innen 2025-2030 "ville solenergi være billigere enn kull". I stedet økt Kinas kullforbruk mer enn noen gang før, og den kvartalsvise rapporterings-sesongen ble et blodbad for sol- og vind-industrien ettersom prosjekter blir kansellert fordi kostnadene økte alt for mye.

I 2023 bruker Kina mer enn halvparten av totalen på planeten – ekstraordinære 4,5 milliarder tonn av de 8,5 milliarder tonnene totalt.

De tre største kullprodusentene i verden er Kina, India og Indonesia som står for 70 % av verdens produksjon. IEA er overbevist om at kullbruken vil avta hver dag nå, men Kinas vekstrate i kullbruk var 5 % i 2023, og Indias var 8 %. Dette er neppe tegn på noe platå før fallet.


I Vesten har de største reduksjonene i kullbruk kommet fra eksport av fabrikker til Kina, som selvfølgelig ikke reduserer global kullbruk i det hele tatt. Slik har vi fått en utrolig rask overgang av kullforbruk - fra vest til øst.

Strømproduksjonen på Svalbard skal ikke lenger baseres på kortreist kull. I stedet har man valgt å benytte langtransportert petroleum. Hvordan går dette karbonregnskapet opp? 


mandag 11. desember 2023

Varmere klima gir økende CO2-konsentrasjon i lufta - ikke omvendt

Hvis vi ser på iskjerner, kan vi bestemme forholdet mellom CO2 og temperatur, og det er fastslått at en økning i temperatur driver en økning av CO2 ut i atmosfæren, men det er et etterslep på omkring 800 år. Dette betyr at når temperaturen går opp, øker CO2-innholdet i lufta.

Klimaforskere prøver å hevde det motsatte, at mer CO2 øker temperaturen. Det gjør det ikke.

Mennesket har bidratt med CO2 i 300 000 til 400 000 år, men kun brukt fossilt brensel og industrialisering de siste 150 årene. Det har forårsaket en økning på 0,03 % CO2 sammenlignet med naturlig CO2 i atmosfæren.

Temperaturen har vært på vei oppover i 300 år, og det er 150 år før industrialiseringen.


Hvis klimaforskerne hadde rett, ville oppvarmingen ikke ha startet før i 1959, men den startet i 1659.

Det er mer CO2, men CO2 øker ikke temperaturen. Vi forstår ikke helt hva som øker temperaturen annet enn vår bane rundt solen og solflekker.

Vi vet at temperaturen har gått opp og ned i millioner av år, før industrialiseringen. Nå er temperaturen ganske lav.


Vi hadde også mye mer CO2 i tidligere tider.






Lenker -->

https://royalsocietypublishing.org/doi/10.1098/rspa.2021.0836

https://www.researchgate.net/publication/372047312_Global_temperatures_CO2_concentrations_and_oceans







tirsdag 5. desember 2023

Det er ikke bare Norge som har hatt det kaldt i det siste

Nå mener meteorologene at Norge topper listen over de kaldeste landene for tiden. Nå er ikke det i nærheten av sant. Men dog, det er kaldt nok i Norge uansett. 

Trønderne hakker tenner: I november 1879 ble det målt en temperatur på -18,7 grader i Trondheim. Temperaturen forble rekord i trønderbyen, helt til kl. 09 forrige tirsdag, da det ble det målt -18,8 grader ved målestasjonen Skjetlein i Trondheim. Den 144 år gamle rekorden ble dermed slått. 

Vel, ved å holde blikket stivt på Norge slipper kanskje de mest CO2-skadde i det miljøet å nevne at det er kulde- og snørekorder ikke bare over Europa, men over store deler av kloden for tiden. 

Men hele Europa fryser.


Danskene er f.eks. rimelig rystet for tiden: København hadde nylig sin kaldeste novembernatt på 104 år - men vi glemmer vel aldri de månedslange kulderekordene under den legendariske klimakonferansen i desember 2009 der isbjørnen nektet å smelte før langt ut på våren, trass i at noen klimaaktivister ble tatt med (petroleumsfyrt) blåselampe midt på natta.

 

Antarktis har hatt sin kaldeste november på 40 år, og trenden viser en avkjøling på mer enn 1°C siden 1999


Amerikanerne har hatt sin snørikeste Halloween noensinne

- Historisk kulde i november rammet store deler av Sør-Amerika, bl.a. Argentina

Uruguay nådde kulderekorder allerede i oktober


Australias østlige halvdel og New South Wales satte en rekke kulderekorder (vestlige deler var derimot normale/noe over snitt; typisk sesongeffekt av de store luftstrømmene fra tropene)

Japan har slitt med rekordmye snø og kulde en god stund allerede

- Det snør på Hawaii, men det er ikke så uvanlig i de høyeste områdene, men det er uvanlig for perioden

- I Nord-Kina, Kasakhstan og Mongolia har det omkommet en tragisk mengde husdyr pga. de laveste temperaturene siden 1980-tallet, Mongolia bl.a med rekordlave -48,6 °C.
- Kina har hatt flere regioner med rekordsnøfall i det siste

- Rekordtidlig og rekordmye snø mange steder i Alpene. Nå er 5 av de 6 første alpinrennene avlyst pga. store snøfall.

Sesongåpningen i Sölden ble avlyst pga. både snømengder og kraftig vind.
To helger senere ble begge rennene i Zermatt-Cervinia avlyst av mer snø enn arrangørene kunne håndtere.

Men det er ikke bare Europa og Asia som snør ned for tiden, nå er også Beaver Creek i USA stanset av snømengdene:

 







Lørdagens (2. desember) utforrenn i Beaver Creek er avlyst. Kun ett renn har blitt gjennomført denne sesongen. Aleksander Aamodt Kilde (31) har fortsatt til gode å kjøre verdenscup denne vinteren.

Lenke: 
https://www.vg.no/sport/i/768pGV/alpint-ny-utfor-avlyst

- Privatfly ble stoppet av snøen i München




- 90 % av Russland dekket av snø før høsten var over, og mange områder med tidlige kulderekorder. Eksempler er -40 ° C i Tuguro-Chumikansky-distriktet i Khabarovsk-territoriet. Dette anses som «veldig kaldt» selv midt på vinteren. Rekordkulde var heller ikke et isolert tilfelle: 7. november ble det også målt -40 °C i Tomponsky Ulus i Yakutia.




Det er 50 minusgrader i Jakutsk i Sibir. Selv for en av verdens kaldeste byer er dette unormale temperaturer på denne tida av året.








Kilde --> https://klimadebatt.com/forum/index.php?msg=16602