onsdag 27. desember 2023

Nå har det vært kaldt særdeles lenge i Kina

 

En mann svømmer i en delvis frossen innsjø i Beijing. Ifølge Beijing Daily, siden temperaturen først falt til under null grader 11. desember, har temperaturen holdt seg under den linjen i mer enn 300 timer.

Denne måneden har Beijing hatt den kaldeste desember siden de begynte å måle kulden i 1951. Dette er åpenbart på grunn av klimaendringer. Hver dag nå vil aviser begynne å kalle dette det tragiske uunngåelige resultatet av menneskeskapte klimaendringer, og minner oss om hvordan vi må sende penger til fornybar energi, og umiddelbart, ellers vil vi møte så mye mer av dette.

Eller kanskje journalistene ønsker å glemme hvordan de bruker hver eneste varm begivenhet som gratisreklame for klimareligionen:

Beijing slår syv tiårs kulderekord.


"BEIJING, 24. desember (Reuters) – Kinas hovedstad Beijing har slått rekorden for timer med minusgrader i desember som dateres tilbake til 1951, etter at en kuldebølge feide over deler av landet og brakte snøstormer i kjølvannet, og sendte temperaturene mot historiske lavpunkter .

Fra søndag hadde et værobservatorium i Beijing registrert mer enn 300 timer med temperaturer under frysepunktet siden 11. desember, det meste i måneden siden registreringene startet i 1951, ifølge det statsstøttede Beijing Daily."

Naturlig kulde er på grunn av naturlige årsaker som en polar vortex. Merkelig nok husker Reuters-redaktører plutselig at klimaforskere ikke vet alt:

 "Imidlertid er det debatt blant forskere om hvilken rolle klimaendringer spiller i dette."

Kulda er så ille i Kina at over 20 stasjoner har rapportert laveste nivåer i desember. For noen uker siden falt temperaturene i Nord-Kina nær Mongolia til under minus 44 grader C. Ettersom ovarmekildene svikter i enkelte områder, stenges skoler og offentlige kontorer for å spare strøm til bruk på oppvarming av boliger.

Takket være å ha mer enn halvparten av verdens kullkraftverk, har Beijing og noen få andre kinesiske byer mer CO2 i luften over seg enn stort sett noe annet sted i verden.

Merkelig nok er det ingen medier som forteller oss at Kina ville vært enda kaldere hvis det ikke var for CO2.

 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar