onsdag 16. august 2017

Vi har ikke skylden for havstigningen

Media griper begjærlig alle alarmistvarsler om hvordan innenlandsisen på Grønland og i Antarktis smelter og hvordan dette vil få havet til å stige alarmerende raskt. At isen i virkeligheten legger på seg både i Antarktis og på Grønland for tiden er ikke til hinder for å fortsette med dommedagsprofetier.



I den vestre delen av Antarktis har det imidlertid vært observert reell nedsmelting, og media vil ha det til at det er våre "syndige" klimagassutslipp som er årsaken. Nå utgjør Vest-Antarktis bare en liten brøkdel av innenlandsisen der sør, så noen alvorlig fare for galopperende havstigning på grunn av denne smeltingen er likevel ikke til stede. Men også her viser det seg at det ikke er klimagassutslippene som gjør dette. Fra før av har man kjent til 47 vulkaner under isen her. Men nå har forskere fra Universitetet i Edinburgh oppdaget 91 nye vulkaner under isen i dette området. Det enorme området det her er tale om er sannsynligvis større enn rift-området i Øst-Afrika, og utgjør den tetteste konsentrasjonen av vulkaner på jorda.



 








Fra innkjøringen til Rift Valley i Kenya 








Turister har dokumentert at det er vulkanisme i området. Ved Deception Island pleier man å bade i varme kilder:















































La oss se om politikerne kan stoppe disse vulkanene med nye avgifter!

Kilde: The Guardian

Oppdatering 1. mai 2019 - Eksempel på aktivistisk overdrivelse om is-smeltingen i Vest-Antarktis: https://www.bbc.com/news/science-environment-48107497

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar