tirsdag 20. november 2018

En by ved navn Shell




151 km fra hovedstaden Quito i Equador ligger en by som heter Shell. Den ligger ved foten av Andesfjellene. Byen har navnet sitt fordi oljeselskapet Shell etablerte en base der i 1937. Starten var å rydde en flystripe på 1500 meter og sette opp noen arbeidsbrakker. Dette brukte oljeselskapet som utgangspunkt for leteboring i området.

Basen lå imidlertid i et område der de lokale indianerstammene var negative til utbytting av naturen. Dette medførte stadige angrep på basen, og flere av de ansatte ble drept. Basen ble derfor nedlagt i 1948.



Området ble nå okkupert av misjonærer i 1949 – Mission Aviation Fellowship (MAF)  - på grunn av flystripa som gjorde det enkelt å komme til og fra. I 1956 ble fire av disse flygende misjonærene drept av innfødte da de var på tokt i området. Likene ble kastet i Curaray-elva.  Det ble masse avisskriverier og en svær leteaksjon ble satt i gang – med utgangspunkt i byen Shell.

Siden vokste stedet – i dag bor det omkring 65000 mennesker i Shell. Byen kan skryte av både distriktshospital, kirke, hangarer, skoler, hoteller og gjestehus for misjonærer. Flyplassen, Rio Amazonas Airport (PZT), eies av militæret og brukes som base. MAF er fremdeles aktive i området.
























































Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar