tirsdag 9. april 2019

Aktivister er ikke bestandig helt etterrettelige


Det er mange som svelger dommedagsspådommer – spesielt om klimaet - helt rått. Aktivister kan påstå nesten hva som helst bare de kommer med noen klimabesvergelser - og journalister flest tar dette for god fisk uten å lete etter motforestillinger. Det finnes mange eksempler. National Geographic la i 2017 ut en hjerteskjærende video av en mager isbjørn som etter sigende var offer for klimaendringer. At isbjørnen var gammel, syk og døende av helt naturlige årsaker kom frem i ettertid.




https://twitter.com/NatGeo/status/939283476334895104


Isbjørnstammene i nord trives så godt at antallet dyr er langt høyere enn det var for 50 år siden. Det er ikke helt enkelt å telle dem, så anslagene varierer nå mellom 26000 og 58000 (Crockford: The Polar Bear Catastrophe That Never Happened).

Ved bebyggelsen Belushya Guba på Novaya Zemlya har man fått føle dette på kroppen. Minst 52 isbjørner har i lang tid beleiret "byen". Bjørnene har til og med trengt seg inn i husene. 




Sannheten har etterhvert blitt så åpenbar at mange aktivister nå er på febrilsk jakt etter andre dyreslag som kan erstatte isbjørnen som et klima-ikon. Det kommer derfor ikke som noen stor overraskelse at David Attenborough har "funnet" erstatningen: hvalrossen. Her påstås det at på grunn av klimaendringene kaster hvalrossene seg i døden. 



"The Times" har en artikkel om dette.  "Mail Online" kom med den samme historien.  Dagbladet og nettavisen har lagt ut dette med tydelig henvisning til (menneskeskapte) klimaendringer.

Sitat Dagbladet: "Dette er den sørgelige sannheten om klimaendringene. De hadde vært på isen hvis de kunne".

Sitat Nettavisen: "Hvalrosser hopper uvitende i døden på grunn av klimaendringer".


Sannheten kan man imidlertid lese i en artikkel i "The Siberian Times": "Village besieged by polar bears as hundreds of terrorised walruses fall 38 metres to their deaths".

5000 hvalross var rett og slett blitt jaktet på av isbjørner og var fanget i en felle. Forsøkene på å unnslippe endte fatalt for mange av disse. 

De mange vindmøllene som nå settes opp rundt om i Norge forårsaker massedød blant fugler og flaggermus. Det er klimaet som er brukt som unnskyldning for å kunne installere disse drapsmaskinene. Her har ikke mange ropt høyt om hvordan det går med truede dyrearter som falk og ørn. Disse dyreslagene lider ikke under klimaendringene - de lider på grunn av den ubegrunnede redselen for klimaendringene.

--------------------------------------------------------------

Lenke til Dagbladets artikkel 


Lenke til Nettavisens artikkel




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar