torsdag 7. oktober 2021

Nobelprisen til Al Gore var en farse. Nå har fysikkprisen tatt samme veien.


Vi har ingen klimakrise! 

Dette budskapet vårt blir heftig motarbeidd av aktivister og media. Propagandaen vil ha det til at vi er en gjeng høyrevridde, kunnskapsløse flat-jord-fantaster som ikke tror på vitenskapen. Naturvitenskap er imidlertid ikke noe man tror på, det er derimot en metode for å undersøke naturen og naturfenomener ved å fremsette hypoteser for så kontrollere om hypotesene holder stikk. Derfor reagerer stadig flere med naturvitenskapelig bakgrunn på aktivistenes nyreligiøse hyling om en snarlig dommedag fordi vi slipper ut CO2. Det etterfølgende er et eksempel på en høyt meritert fysiker som nå synes nok er nok.

Jeg har her oversatt noen utdrag av hva en tidligere Harvard-fysiker, den tsjekkiske Dr. Lubos Motl, har skrevet om årets tildeling av Nobelprisen i fysikk:

Første halvpart av Nobelprisen i fysikk 2021 gikk til Giorgio Parisi for:

Oppdagelsen av samspillet mellom uorden og svingninger i fysiske systemer fra atomskala til planetarisk skala.

 

Forklaringen på prisen som involverer dette "samspillet" er utrolig vag. Hva er den nøyaktige oppdagelsen eller rapporten som blir verdsatt her? Etter noen minutter ser det ut til at det er spesielt rapporten/rapportene hans om fugleflokkene. Han har også skrevet mange av dem. Og rapporter om planeter. Hvor er biffen? Hva er funnet eller loven eller idéen som har fortjent medaljen? Spiller det noen rolle lenger? Er det noen andre som bryr seg og stiller spørsmålet mitt? Kan noen hjelpe meg? "Samspillet med å blande fugler og planeter" er akkurat den slags New Age-ufokusert krangling som anti-vitenskapelige folk elsker. Parisi er ikke en antivitenskapelig fyr, men denne måten å rettferdiggjøre en pris på er New Age BS.

 

Men det er helt klart den andre halvparten av Nobelprisen som gjorde Nobelprisen er død i mine øyne. De andre typene Nobelpriser, spesielt for fred og kanskje litteratur, har en merittliste med mange terrorister og kommunister som fikk prisen for noe ekkelt som imidlertid var populært blant noen venstreorienterte eller hatere av den vestlige verden og lignende folk. Den avdøde terroristen Arafat måtte skaffe seg en fordi han var yndlingen til mange slike mennesker. Obama fikk en pris for fred før han gjorde noe substansielt, og før han startet dusinvis av kriger (Trump ville ha fortjent Nobelprisen i fred omtrent 50 ganger mer enn Obama, men av åpenbare politiske årsaker fikk han ikke en). Al Gore fikk halvparten av Nobelprisen for en uredelig PowerPoint-presentasjon om den katastrofale globale oppvarmingen fordi tonnevis av uærlige venstreorienterte elsket slike antivitenskapelige løgner.

 

Men så langt var de harde vitenskapelige prisene, og spesielt Nobelprisen i fysikk, i stor grad beskyttet mot dette giftige verdiløse søppelet. Dette er over fordi den andre halvparten av Nobelprisen i fysikk i 2021 ble gitt til Syukuro Manabe og Klaus Hasselmann for

 

Fysisk modellering av Jordens klima, kvantifisering av variabilitet og pålitelig prediksjon (prognostisering) av global oppvarming.

 

Wow, bare wow. Du kan klikke på navnene for å bekrefte forventningen om at disse mennene gjorde et innflytelsesrikt tidlig arbeid med klimamodellering. Og jeg tror at disse mennene ikke engang er de mest radikale aktivistene som gjerne vil overdrive anslagene mer enn andre. Men her skal man ikke ta feil. Klimamodelleringen har ikke ført til noen ny og pålitelig innsikt. I løpet av de siste 50 år, der kortsiktige vær­modeller har gjort visse fremskritt, har de langsiktige modellene praktisk talt stått på stedet hvil, og det er spesielt tilfellet i spørsmålet om størrelsen på, og innflytelsen av CO2 på klimaet. Alle relevante mengder (som klimafølsomhet) er omtrent like usikre nå som da disse modellarbeidene ble lansert og påstanden om "pålitelig forutsigelse av global oppvarming" er en ren løgn.

 

Så det er ingen grunn for å tildele en Nobelpris, spesielt ikke en til noen tilfeldige "klimafysikere".

 

Men selv om de to mennene fortjente en slik pris, noe de ikke gjør, er det helt utilgivelig hvordan prisen ble begrunnet. Det ble begrunnet med buzzwords (jeg mener spesielt den meningsløse overtroiske frasen "global oppvarming") som er nesten identiske med begrunnelsen av Nobelprisen i fred til rene svindlere som Al Gore. På denne måten har Nobelprisen begått selvmord, og jeg vil ikke høre om det igjen. Den politiske motivasjonen for denne prisen er 100% åpenbar.

Disse menneskene har blitt valgt til å stjele en del av æren akkumulert i fysikk, den vanskeligste vitenskaps-disiplinen, og gi den som en støtte av en av de verste pseudovitenskapelige overtroene i vår tid.

 





--------------------------------------------------


Lenke til Lubos Motls blogg om dette:

https://motls.blogspot.com/2021/10/global-warming-nobel-prize-in-physics.html?m=1



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar