fredag 1. april 2022

Russland får smake litt på sin egen medisin

 Formiddag 1. april – oversatt fra RT.com

 

Ukraina angrep oljedepot inne i Russland - guvernør

To angrepshelikoptre gikk inn i Belgorod-regionen i Russland, sier guvernøren

Brannen ved et oljeanlegg i Belgorod-regionen i Russland ble forårsaket av et ukrainsk luftangrep, sa guvernør Vyacheslav Galdkov fredag morgen. Hendelsen ble rapportert under Russlands militærkampanje i nabolandet.

Gladkov sa at terminalen ble truffet av «to ukrainske militærhelikoptre som har kommet inn på Russlands territorium mens de fløy i lav høyde». De nøyaktige detaljene rundt hendelsen er ennå ikke avklart.

Guvernøren sa at to arbeidere fikk ikke-livstruende skader. Myndighetene begynte å evakuere folk fra nærliggende områder.



Senere oppdatering, ettermiddag 1. april, samme kilde:

 

Kreml reagerer på Ukrainas angivelige angrep på russisk oljedepot

Det rapporterte ukrainske luftangrepet lover ikke godt for fremtidige forhandlinger

Kreml-talsmann Dmitrij Peskov har sagt at det rapporterte ukrainske helikopterangrepet på en oljeterminal ikke hjelper fremtidige fredssamtaler med Kiev. Anlegget, som ligger i Belgorod-regionen, tok fyr på fredag midt i Russlands pågående militærkampanje i Ukraina.

 

"Selvfølgelig kan dette ikke oppfattes som å skape komfortable forhold for å fortsette samtalene," hevdet Peskov, og la til at alt ble gjort for å forhindre forstyrrelser i drivstoffforsyningen i regionen.

Peskov la til at president Vladimir Putin ble orientert om saken

Oljeterminalen tok fyr i regionen som grenser til Ukraina fredag morgen. Guvernør Vyacheslav Gladkov hevdet at to ukrainske helikoptre krysset grensen og traff stedet. To arbeidere fikk ikke-livstruende skader.

Det russiske forsvarsdepartementet har ikke offentlig kommentert hendelsen. Den ukrainske generalstaben kommenterte heller ikke anklagene i sine vanlige rapporter fredag. Nyhetsnettstedet Segodnya.ua siterte imidlertid en ukrainsk militærkilde som sa at eksplosjonen ved terminalen skjedde «på grunn av uaktsomhet, eller for å skjule noens korrupsjon».

Moskva angrep nabostaten i slutten av februar, etter Ukrainas unnlatelse av å implementere betingelsene i Minsk-avtalene som ble signert i 2014, og Russlands endelige anerkjennelse av Donbass-republikkene i Donetsk og Lugansk. De tyske og franske meglerprotokollene var designet for å regularisere statusen til disse regionene i den ukrainske staten.

Russland har nå krevd at Ukraina offisielt erklærer seg som et nøytralt land som aldri vil slutte seg til den USA-ledede NATO-militærblokken. Kiev sier at den russiske offensiven var fullstendig uprovosert og har benektet påstander om at den planla å gjenerobre de to republikkene med makt.


På slutten av dagen den 1. april er det mye som tyder på at dette er en "False Flag Operation" satt i scene av Russland.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar