tirsdag 10. mai 2022

En rekke "tilfeldige" ulykker i Russland for tiden.

I den siste uken i februar eksploderte et drivstoff­lager nær Belgorod vest i Russland. Russerne har ikke helt fått med seg hvordan dette skjedde, men enkelte mente de hadde hørt lyden av helikoptre før eksplosjonen.



Samme uka ble en russisk flybase også rammet av "uforståelige" eksplosjoner. Det er ikke offentliggjort noe skadeomfang. Det er kanskje for flaut å måtte gå ut med slike data.

I april kom det noen droner over grensa og dypt inn i russisk territorium. Dette gikk hardt ut over Druzhba oljelager i byen Bryansk og en russisk militærbase i utkanten av byen. Basen hadde et lager av artillerigranater, raketter og annen ammunisjon.








I midten april brøt det ut en "spontan" brann i "Det Andre Sentrale Forskningsinstitutt" tilhørende Forsvarsdepartementet i Den russiske føderasjonen. Dette var i byen Tver, like nord for Moskva. Her foregikk produksjonen av russiske kryssermissiler med mer (med mer menes antakelig alle de skumle russiske våpensystemene som bare eksisterer på papiret). Alt ble til aske. 





Også her meldes det at dette bare skyldes en rekke uheldige omstendigheter.

Men det var ikke slutt med dette. Den 5. mai gikk kruttfabrikken i Perm i lufta. Selv om plasseringen var langt borte i Ural-fjellene, bestemte fabrukken seg for å eksplodere på mystisk vis. Dette er en av de største kruttprodusent-stedene i hele Russland. Fabrikken ble bygget i Sovjet-tiden, men har merkelig nok ikke funnet tiden inne til å eksplodere før nå. Anlegget brant helt ned til grunnen.







Hadde det ikke vært for at russerne forteller at alle disse "uhellene" bare skyldes tilfeldigheter og imbesile arbeidere, skulle man nesten tro at Ukraina sto bak. Men de russiske grensa er vel for godt bevoktet?










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar