søndag 17. juli 2022

Solsikker fjerner radioaktivt avfall



Opprinnelig ble solsikker fra Nord-Amerika plantet av indianerstammer rundt 3000 f.Kr.

I begynnelsen av solsikkeplantingen brukes blomkålen som produseres av disse blomstene til mat. Trikset er å banke kuaciene til mel for å lage ulike matvarer, for eksempel brød eller kaker.

Vel, solsikker har andre fordeler, bortsett fra å være en matingrediens. 

I noen områder plantes solsikker for å rydde opp kjernefysisk avfall i jorda eller regionen.


Noen områder i verden som opplever kjernefysisk stråling


Det er flere områder i verden som har opplevd atomkatastrofer, som har økt på grunn av både menneskelige feil og naturkatastrofer. Som Tsjernobyl, som ligger i nærheten av byen Pripyat i Ukraina, som opplevde en atomkatastrofe etter eksplosjonen av en av atomreaktorene som ble brukt som kraftverk. Som et resultat måtte denne byen forlates av innbyggerne på grunn av det høye nivået av kjernefysisk stråling i Tsjernobyl.

Ikke bare Tsjernobyl, byen Fukushima i Japan opplevde også en atomkatastrofe etter tsunami-naturkatastrofen som forårsaket eksplosjonen av et atomkraftverk i 2011.

Byen Hiroshima i Japan ble også påvirket av stråling fra bombene som ble sluppet under andre verdenskrig.

Byene ble deretter forlatt av innbyggerne etter atomkatastrofen, fordi kjernefysisk stråling er svært farlig for mennesker og kan forårsake ulike effekter på mennesker, en av dem er kreft.

Men etter så mange år er virkningen av kjernefysisk stråling på Hiroshima nå erklært lav, så den har ikke lenger noen innvirkning på mennesker. 


Solsikker plantet i kjernefysiske katastrofeområder

Selv om området som opplevde en atomkatastrofe har blitt forlatt av innbyggerne, fortsetter forskerne å overvåke området for å se etter virkningen av kjernefysisk stråling. 

En studie utført av et team av forskere fant at planting av solsikker kan brukes til å redusere stråling i områder som opplever atomkatastrofer. Å plante solsikker kan forbedre luftkvaliteten og absorbere giftige metaller og stråling fra jorda.

Dette er grunnen til at noen områder som opplevde atomkatastrofer, som Hiroshima, Fukushima og Tsjernobyl, ble plantet med solsikker.

Fra forskning utført reduserer planting av solsikker kjernefysisk forurensning i jorda med omtrent 43 prosent etter tre år med planting.


Solsikker som er i stand til å absorbere kjernefysisk forurensning i jord


For å få i seg næring gjør solsikker det samme som andre planter, som er å ta opp næring fra jorda. 

Men det er noe spesielt og annerledes med solsikker. Forskere kaller solsikker som hyperakkumulatorer, nemlig planter som har evnen til å absorbere giftige materialer med høye konsentrasjoner i vevet. Solsikker kan absorbere sink, kobber og andre vanlige forurensninger i jorda.

Solsikker har utviklet seg til å ha et rotsystem som kan absorbere ulike næringsstoffer, vann og mineraler fra jorda.

Ulike stoffer som absorberes av solsikker lagres deretter i stilkene og bladene. 

Å plante solsikker kan redusere kjernefysiske forurensningsnivåer med opptil 43 prosent på tre år, noe som er under sikkerhetsnivået for mennesker.Så, foruten å være vakker, viser det seg at solsikker også har store fordeler for miljøet.

På grunn av denne evnen brukes solsikken som et symbol på en verden fri for atomvåpen.






Oversatt fra: 

https://askmeanithing.com/can-sunflowers-absorb-nuclear-pollution-from-the-soil/


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar