søndag 20. oktober 2019

En selvforsterkende bullshit-sirkel



CICERO, Senter for klimaforskning, ble i sin tid opprettet som "Institutt for klima­politikk". Etableringen skjedde ikke uten protester fra de andre instituttene ved UIO. Det kan fremdeles stilles spørsmål om det er forskning eller politikk CICERO bedriver. Med en SV-politiker som øverste leder (Kristin Halvorsen) 



og en styreleder (Jens Ulltveit-Moe, konsernsjef, Umoe



som både i aviser og NRK slippes til for å snakke opp de grønne underskuddsprosjektene han har investert i, så vi må da alle skjønne at CICERO er helt nøytral – eller?

CICERO, som driftes for våre skattepenger, lager stadig nye oppskrifter til politikerne om hvordan man skal belaste oss med flere "grønne" avgifter. På toppen av det hele benytter NRK og andre media disse "ekspertene" som sannhetsvitner/spåmenn  når klima/det grønne skiftet skal kommenteres. Motforestillinger slipper ytterst sjeldent til.
Dette er en selvforsterkende sirkel – staten fôrer CICERO med driftsmidler, mediene henter omtrent all "grønn" informasjon fra CICERO, media slår dette opp med katastrofe-typer –> aktivister hyler opp og forlanger flere tiltak nå og politikeren skremmes opp ytterligere –> staten fôrer CICERO med ytterligere midler osv. En evig, selvforsterkende Bullshit-sirkel.




Lenke til Ulltveit-Moes propagandakjør hos Torp i NRK: https://tv.nrk.no/serie/torp/2018/NNFA52041818


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar