onsdag 1. juni 2022

De som tror vi har en klimakrise, har ikke lest de vitenskapelige rapportene fra IPCC.

 


De som tror vi har en klimakrise, har ikke lest de vitenskapelige rapportene fra IPCC.

 

Like fullt er ”klimakrisen”  et interessant fenomen, ettersom den ikke har basis verken i vitenskap eller observasjoner. Det har eskalert i massemedia mest sannsynlig fordi det er et begrep som folk kan legge hva som helst de måtte føle for, inn i det, kombinert med menneskenes trang til å se skrekk- og katastrofefilmer og lytte til profeter med dommedagsvisjoner.

 

Det eneste sted i vitenskapsdelen av Klimarapporten fra 2021 der "klimakrise" nevnes, er ordlyden denne: “Also, some media outlets have recently adopted and promoted terms and phrases stronger than the more neutral ‘climate change’ and ‘global warming’, including ‘climate crisis’, ‘global heating’, and ‘climate emergency’ (Zeldin-O’Neill, 2019).” (side 228).

 

Den siste Klimarapporten er klinkende klar på dette punktet. ”Klimakrise” og lignende sterke uttrykk finnes kun i media. Ikke ett sted forteller klimarapporten selv at der er en ”klimakrise”. For den saks skyld nevnes ikke noen klimakrise i de tidligere klimarapportene heller.

 

Å ødelegge samfunnet økonomisk med panikkartede "klimatiltak" er derfor totalt unødvendig.



Se forøvrig denne artikkelen:

https://www.universitetsavisa.no/geir-hasnes-klima/klimakrisen-savner-basis-i-vitenskap/198753


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar