onsdag 16. august 2023

Juli måned var ikke så varm som mediene ville ha det til.

 


FNs generalsekretær, media, aktivister og politikere har hylt og skreket om varmerekorder og klimakatastrofe i sommer (2023). Det har selvsagt vært varmt i Sør-Europa noen dager i sommer, som det alltid pleier. Dette gjaldt spesielt etter at varmluft fra Sahara fant veien nordover. 

Journalister har rapportert satellittregistrerte bakketemperaturer(!) som er hinsides det man opplever om man måler lufttemperaturer. De fleste som har prøvd å gå barfot på solvarmet asfalt vil skjønne at bakketemperatur kan være noe helt annet enn lufttemperatur.  

Vi ble også forsøkt innbilt at luft-temperaturen satte nye rekorder. Dette kom fra en feilaktig datamodell - se her --> https://climate.copernicus.eu/july-2023-sees-multiple-global-temperature-records-broken

Jeg lar denne artikkelen fra Værstat tale for seg selv:

Værstat publiserte sak 17. april 2023, hvor det ble dokumentert betydelig avvik mellom temperaturstatistikk fra EU Copernicus og faktiske målerobservasjoner i Tromsø, Bergen og Svalbard.

Beregnet avvik mot normal for februar 2023 for Tromsø ble oppgitt som +5,3 grader mot klimanormal 1991-2020 fra modellen ERA5, mens faktisk månedsmiddel viste +2,7 grader avvik. Det ble også oppdaget en høyere estimert temperaturøkning etter 2010 enn observasjonene tilsier.

Les resten her:

Temperaturer målt i bysentra ved målestasjoner som var alt annet enn meteorologiske var også en del av pakken. Sentrale påvirkere, både ved FN og blant politikere, prøver tydeligvis å innbille med alle midler at det er en klimakrise på gang. 

Her er ett eksempel på hvordan slike folk (FN/WEF) kan tenke -->



Ser vi på juli måned 2023, var dette i gjennomsnitt en relativt kjølig måned på den nordlige halvkule. Dette vises blant annet her -->





Det er rett og slett for kaldt til at orkaner kan dannes. Hele verden er kaldere ann vanlig. På ettermiddagen den 2 august 2023 - den varmeste tida på dagen, var temperaturen slik -->


Dette er den globale "kokingen" som Guterres prøver å skremme oss med. Det er jamen på tide å våkne opp og stoppe all skremselspropagandaen.

Her er oppdatert væroversikt fra 5. august











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar