tirsdag 29. august 2023

Klimakrisen er oppdiktet - også i følge IPCC

Det er ikke forskerne som påstår at vi har en klimakrise. De som tror dette, har jamen ikke satt seg inn i problemstillingen.

Den 21. august la "Hoover Institution" ut et intervju på Youtube med Steven Koonin - "Hot or Not: Steven Koonin Questions Conventional Climate Science and Methodology| Uncommon Knowledge".


Steven Koonin er en av USAs mest fremtredende vitenskapsmenn, med flere tiår med erfaring, inkludert en periode som undersekretær for vitenskap ved Department of Energy i Obama-administrasjonen. I denne omfattende diskusjonen, delvis basert på boken hans fra 2021, Unsettled: What Climate Science Tells Us, What It Doesn't, and Why It Matters, gir Koonin et mer raffinert blikk på vitenskapen bak klimaspørsmålet enn media vanligvis tilbyr, veileder oss gjennom bevisene og dens implikasjoner. Som Koonin forklarer i dette intervjuet, ble han "rystet over erkjennelsen av at klimavitenskapen var langt mindre moden enn jeg hadde antatt" og at de "overveldende bevisene" på katastrofale implikasjoner av menneskeskapt global oppvarming ikke var så overveldende likevel.

Det er en sann fornøyelse å høre den blytunge forskeren Koonin tørt kommentere fra sak til sak om hva som faktisk sies i IPCC-rapportens FORSKNINGSDEL på flere tusen sider: Koonin gjentar stadig at det han sier om fakta - og som får klimaalarmister til å steile og kalle ham "fornekter" - er nettopp hva som står i IPCCs vitenskapelige rapportdel, men som alarmister og politikere verken har lest eller evnet å forstå, versus hva som:
 
a) 

kokes sammen av noen sentrale FN-medlemslands politikere i IPCCs 30-siders blekke "Summary for policymakers" (der forskerne bak den vitenskapelige rapporteringen ikke får delta!!), 

og

b) 

medias enda mer forvrengte alarmisme.

Intervjuer Peter Robinson bør også gis kreditt for sine sedvanlige grundige forberedelser overfor intervjuobjektet (han har intervjuet og utspurt toppfigurer på en rekke områder i flere tiår), og her anvender han  sitt klassisk pedagogiske grep med å først sitere hva Koonin har sagt om en sak, og så ber han Koonin om "please explain".

Slik blir dette intervjuet noe av det mest informative - og forståelige - for menigmann man har sett når det gjelder hva det faktisk er vitenskapelig belegg for i klimaforskningen.

 




Koonins bok er å få kjøpt på norsk her --> https://www.documentforlag.no/produkt/usikker-vitenskap/

 

Lenke til IPCCs FORSKNINGSRAPPORT -->

https://report.ipcc.ch/ar6/wg1/IPCC_AR6_WGI_FullReport.pdf

 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar