Vanligvis oppstår en varm El Niño hvert 3–7. år og varer i 9–12 måneder. De stadige forsøkene på å bruke El Niño-fasen som et bevis på at vi har menneskeskapt global oppvarming, er helt malplassert. Det blir feil å vurdere en temperaturmåling i et El Niño-år. Gjennomsnittet vil bli utjevnet av den neste La Niña. Det er kun den midlere verdien over tid som sier noe om global temperatur.
Og nå siger luften ut av ENSO-alarmismeballongen igjen, for den varme El Niño-fasen har toppet ut og det er allerede registrert en begynnende nedkjøling. Her er en meget illustrerende graf som viser spennet i denne sykliske vekslingen:
Jaja, da blir det vel å snakke lavt om synkende temperaturer de neste årene og istedet flytte fokuset til ny bløffing om korallrevene, sultne isbjørner (som likevel har mangedoblet bestanden de siste 50 årene), osv., til en ny varm El Niño åpenbarer seg igjen?
Man vil jo ikke risikere å få stans i "forsknings"-bidragene mens man venter på nye alarmismemuligheter.
Krigsherjede og -truede Øst-Europa trenger alt annet enn uvanlig kulde nå.
Men der er det nå en rekke uvanlig kalde områder, og viktige kornområder i Russland har erklært unntakstilstand pga. at kulden hindrer dem å komme igang på jordene. I følge uttalelsene fra den vitenskapelige lederen av det russiske hydrometeorologiske senteret Roman Vilfand, kan den første ti-dagers perioden av mai i den europeiske delen av Russland bli anerkjent som den kaldeste i observasjonshistorien (de siste 145 år).
For dette må da være en skikkelig "klimakrise" å rapportere om for Ingerid Stenvold & de - eller er det bare varme dager som er "klimakrise" i NRK?
Ifjor så vi igjen påstandene om "stadig senere vinter" på nordlige halvkule rakne; jfr. at høsten 2023 nådde rekordhøyder for snømengde på et uvanlig tidlig tidspunkt. Igjen det motsatte av påstandene om den forsvinnende snø.
Og "stadig tidligere sommer"?
Å neida, snødekket for nordlige halvkule nå midt i mai ligger igjen over referanseperioden 1982-2012 - allerede før en ny kald La Nina inntrer:
Iht. fredsprisvinner (sic) Al Gores nobelprisforedrag i 2007 skulle isen i Arktis forsvinne om 7 år. Dette ble støttet av et iskart laget av Norsk Polarinstitutt og overrakt Al Gore av Norges utenriksminister på klimatoppmøtet i København i 2009.
Men slik har det ikke gått: De siste 17 årene har isen i Arktis holdt seg noenlunde konstant, og i april 2024 var det mer is rundt Svalbard enn på 20 år.
----------------------------------------------------
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar