mandag 27. mai 2024

Tullete klimaspådommer florerer fortsatt i media

 I 2009 gikk Jonas Gahr Støre og Al Gore ut med alvorlige ansikt og påsto at havet ville komme til å stige mellom 1,2 og 2 meter de neste hundre år. Spådommen hadde de angivelig fått i foræring av Arktisk Råd og Polarinstituttet. Siden da skulle vi ha hatt en havstigning på opptil 30 cm.

Klimaskremselsforskerne gir seg ikke – de bare fortsetter selv om spådommene ikke slår til. I disse dager har vi fått en alarm! "Hetebølge" i Nordsjøen kan føre til amputasjoner - om du ikke dauer, da.

"Klimaforskere" ved både Nansensenteret og Bjerknessenteret i Bergen har nå varslet media om sitt nye store funn; at vannet rundt vår kyst blir varmere når solen skinner, og hvis man får litt hjelp fra sørligere havstrømmer blir det virkelig livsfarlig. For hva kan ikke skje ved en "marin hetebølge"(!) rundt vår kyst!? Både Forskning.no og TV2 deler skremslene med oss:

"Klimaforskere ved Bjerknessenteret i Bergen varsler om flere konsekvenser ved marin hetebølge.
– Man har tidligere sett at vibriobakterier, som fins naturlig i havet, har økt i omfang ved høyere temperaturer. Disse er kjøttetende og kan i verste fall føre til amputasjoner hvis de infiserer åpne sår, sier klimaforsker Helene Langehaug".

FØLGER MED: Helene Langehaug er klimaforsker ved Nansensenteret for Miljø og Fjernmåling i Bergen. Foto: Nansensenteret


Påstått "klimaforsker" Helene Langehaug og lignede umeritterte kolleger med antatt bevilgningskrise, har nå funnet ut at de kan få avisoppslag med å skremme folk med amputasjoner av armer og bein om man bader i en "overopphetet" Nordsjø.

Forskning.no har slukt påstandene ukritisk:
Lenke: https://www.forskning.no/havet-havforskning-klima/hetebolge-under-vann-kan-gi-oppblomstring-av-kjottetende-bakterier/2370463

TV2 har selvsagt også hoppet på skremslene med et begeistret clickbait-oppslag:
Lenke: https://www.tv2.no/nyheter/innenriks/marin-hetebolge-kan-gi-kjottetende-bakterier/16710399/

NB: Det står ingenting i disse "studiene" om hvorfor ikke hele Sør-Europa, med jevnt over 10-15 grader varmere badevann, ikke kjøres arm- og benløse rundt i rullestol hele gjengen.

Hvor ligger neste lavmål?   


- Er det ingen i det offentlige som kan begrense bevilgningene til disse "forskerne" for å levere strømmer av rent sludder om "klima"?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar