lørdag 27. april 2024

NRK, useriøse forskere og påstander om kommende havstigning.

I 2009 greide en forsker ved Bjerknessentret  å skremme opp administrasjon og politikere i norske kommuner ved å true med en galopperende havstigning frem mot år 2100. Sitat: "Vi snakker ikke om scenarioer her. Havnivået i Bergen kommer til å stige betydelig i løpet av dette hundreåret. Vi er sikre på en stigning mellom en halv og en meter".

Resultatet ville blant annet bli:

  • Bystasjonen, jernbanen og hele området rundt blir lagt under vann
  • Nygårdshøydetunnelen blir fylt med vann
  • Kloakksystemet blir overfylt og vil ikke fungere
  • Strømnettet i byen vil bryte sammen
  • Bryggen og torget blir lagt under vann
  • Nøsteområdet med veier og terminaler blir lagt under vann.

Lenke --> https://www.bt.no/innenriks/i/WmrXG/hele-torget-under-vann

Den faglige uvitenheten hos disse "forskerne" ble den gangen påpekt og avslørt bl.a. av geofysikeren Willy Fjeldskaar, som viste at de ikke kjente, i alle fall ikke hadde forstått, gravitasjonseffekten ved en evt. nedsmelting av Grønlandsisen (som IPCCs CO2-hypotese forutsetter):

- Tragikomikken er jo at ved smelting av Grønlandsisen vil gravitasjonslovene sørge for at vannet trekkes BORT fra norskekysten - altså gi fallende vannstand! 

Havstigningspåstandene er fremdeles fullstendig feilslåtte

Nå 16 år senere har ikke vannet i Bergen havn steget med en millimeter. Iht. forskerne ved Bjerknessentret skulle vi jo allerede ha registrert en havstigning på 15-20 cm nå....

Som en pensjonert geofysiker sa nylig: Er det ingen voksne igjen i "klimabransjen" som kan ta en runde på dette spekulative/uvitenskapelige tøvet snart?!

Her i den virkelige verden har man målt havnivået utenfor Bergen i over 100 år. Raten på 0.11mm/år +/- 0,19 mm/år har vært konstant fra hundre år tilbake i tid og frem til i dag. Altså er fasiten er tilnærmet null havstigning utenfor Bergen de siste 100 år. Husk at klimaklovnene lovte oss akselererende havstigning. I følge målte data (ikke datasimuleringer), vil det ta nesten 4000 år før havet stiger 42 cm i Bergen. 

Det er særdeles nedslående at NRK i disse dager vidrebringer slikt havstigningstøv! NRK påstår nemlig at "hvis kloden varmes opp to grader eller mer, vil mesteparten av landet oppleve stigende hav. I dag ligger verden an til 2,9 graders oppvarming  hvis alle land kutter det de har lovet.

Om dette skjer, kan havnivået i Stavanger stige med 45 centimeter innen 2100. Rapporten har også tall for flere andre byer:

  • Bergen: 42 cm.
  • Tromsø: 27 cm.
  • Oslo: 13 cm.

Og jo høyere temperaturer, dess høyere risiko."


Offisielle målinger av havstigningen i Bergen ser imidlertid slik ut:





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar