mandag 15. april 2024

Den virkelig menneskeskapte oppvarmingen

For en tid siden opplevde vi noe som ble kalt PAUSEN I GLOBAL OPPVARMING.

I halvannet tiår sluttet den globale temperaturen å stige, noe som var til forlegenhet for klimaforskere. Selv Met Office publiserte en lang studie i 2013 om mulige årsaker. 

Men mens ett team på Met Office klødde seg i hodet, var et annet opptatt med å eliminere problemet. Tross alt, hvis dataene ikke støtter teorien, endrer du ganske enkelt dataene. 

Met Offices Hadley-senter, i forbindelse med den vanærede klimaforskningsenheten ved UEA, hadde i årevis publisert sin globale temperaturserie kjent som HADCRUT3. De betraktet det som gullstandarden for datasett. Men bare et år etter Met Offices papir om pausen, ble en ny versjon hastet ut, HADCRUT4, som beleilig fjernet den pausen. 

I 2014, da HADCRUT3 ble formelt erstattet, hadde den nye versjonen lagt til omtrent en tidel grad til oppvarming siden 2000.



https://www.woodfortrees.org/data/hadcrut3vgl/from:1990/plot/none

https://www.metoffice.gov.uk/hadobs/hadcrut4/data/current/download.html


Men Met Office stoppet ikke der. I 2021 plukket de et nytt kirsebær, og erstattet HADCRUT4 med HADCRUT5. Den nye versjonen la til nesten en tiendedel av en grad:


https://www.metoffice.gov.uk/hadobs/hadcrut5/data/HadCRUT.5.0.2.0/download.html

Setter vi alle tre seriene sammen, og vi kan se hvordan mesteparten av oppvarmingen siden 2001 er et resultat av justeringer av dataene:


Met Office hevdet at det var gyldige grunner til å endre datasettene deres. Klart de hadde, ikke sant?

Men jeg er sikker på at hvis de hadde begynt å se etter måter å redusere oppvarmingstrender, ville de heller ikke hatt noen problemer med å rettferdiggjøre det. De kunne tross alt startet med å ekskludere effekten av UHI fra dataene sine.








Kilde --> https://wattsupwiththat.com/2024/04/14/man-made-global-warming/



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar