mandag 1. april 2024

Vindkraftskandalene

 På Youtube ligger en svensk serie som absolutt er verd å se -


Vindkraft - räddning eller fördärv?


Del 1:



Del 2:



Del 3:



Del 1 handler om vanlige mennesker i Sverige som er blitt rammet av vindkraftutbygginger; hvordan deres livskvalitet er tatt fra dem pga. støy/vibrasjoner osv. og dessuten fører til økonomisk ruin. (30 min)

Del 2 handler om hvordan vindkraft øker utslipp av CO2, øker utslipp av mikroplast, tar livet av fugler og insekter, etterlater vrakrester som ikke kan resirkuleres og skaper et enormt behov for naturressurser og ditto jakt på disse materialene overalt mens de tilgjengelige ressursene blir mindre og mindre. (30 min)

Del 3 åpner med at Jan Blomgren (også kjent fra Swebbtv) forklarer hvordan vindkraft aldri kan bli lønnsomt og dessuten gjør det ulønnsomt å bygge ut den stabiliserende kraften (vannkraft og kjernekraft) fordi de taper inntekter (pga. vindkraften). Det forklares også at fordi stabil vannkraft skal tilpasses ustabil vindkraft, blir det som å kjøre bil ved å trykke vekselvis på gassen og bremsen hele tiden med det resultat at vannkraftverkene tappes hurtig ned, noe som fører til kraftig erosjon og økte utslipp av bl.a. nitrogenoksider i sjøer og havområder i tillegg til økt slitasje på selve kraftverkene. I programmet får vi også høre om situasjonen i California og Tyskland der energimangel fører til systematiske utkoblinger av strømmen og at det nå må investeres i ny fossil kraft (gasskraft og kullkraft). Hvordan den griske vindkraftbransjen og korrupte/uvitende politikere skifter fokus fra land- til havvind og at dette kan føre til uoverskuelige konsekvenser for marint liv  + mye, mye mer! (60 min)
























Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar