tirsdag 6. august 2019

Klimaaktivist-reiret NRK

Massebalansen av is på Grønland siden 1971 Foto: 

NRKs beskrivelse av klimautviklingen – er det fremdeles noen som tror på denne propagandaen? Ikke uvant svinger NRK seg opp i de store høyder ved å vise oss at deler av Grønlandsisen smelter slik at smeltevannet strømmer ut i elvene der. Dette skjer faktisk hver sommer. Sist onsdag (31.07.2019) smeltet over ti milliarder tonn is, kunne NRK berette, dette skulle være nok til å fylle 400 000 svømmebasseng. Nå høres det jo ut som om det er veldig mye is som smelter, men hvor mye er det i forhold til den totale ismengden på Grønland?
Nå bør vi ha klart for oss at selv om isen smelter på sommeren, bygger den seg også opp om vinteren. I tillegg til smelting sublimerer den (fordamper uten å gå over til flytende vann) og brekkes av som isfjell i sjøen om sommeren. Så en endags sommersmelting sier oss veldig lite om massebalansen over året.
For å finne ut av langtidseffekten kan man sjekke den danske Polarportalen (som finansieres av det som på engelsk kalles "Danish Ministry for Energy, Utilities and Climate".
Målinger viser at det har vært et massetap på 103 milliarder tonn is pr. år siden 1981. Dette er også et stort tall, men hvor bekymringsverdig er det? Om det skulle fortsette å forsvinne 103 milliarder tonn is i året, hva tilsvarer det i forhold til all isen på Grønland? Anslaget over den totale ismengden er omkring 2 600 000 000 000 000 tonn vann i form av snø og is. Et enkelt regnestykke gir oss et svar på over 25 000 år.
Når vi i tillegg betenker at massetapet i følge modellene har minket siden 2004, er det derfor rimelig å anta at Grønlansisen vil ligge trygt i veldig mange titusen år fremover.
NRK avslører seg atter en gang som et klimaaktivist-reir som prøver å skremme opp folk.


Lenke:
Polar Portal: http://polarportal.dk


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar