onsdag 2. september 2020

Isen på Grønland har nådd et "tipping point"?


Grafene er hentet fra Danmarks Meteorologiske Institutt.


Fra NTB - nylig resirkulert klimaskremsel:


"Issmelting i takt med «worst-case scenario»

Issmeltingen på Grønland og i Antarktis foregår nå i et tempo som tilsvarer det mest ekstreme scenarioet til FNs klimapanel (IPCC - heretter kalt "Intergovernmental Panic and Catastrophic Cooperation").
Hvis utviklingen fortsetter, vil smeltevann fra disse to polare områdene ha løftet verdenshavene med 40 centimeter innen 2100.
I tillegg kommer smeltevann fra isbreer andre steder og havnivåstigning som følge av at havvannet utvider seg når det blir varmere.
– Vi trenger et nytt worst-case scenario for innlandsisene siden de allerede smelter i et tempo som er i tråd med det verste scenarioet vi har i dag, sier forsker Thomas Slater ved University of Leeds i Storbritannia."


Særlig!

Det går opp og det går ned, men i 2 av de 4 siste årene har ismassen økt, ikke minket. Sesongen 2019 - 2020 ligger akkumulert ismengde for perioden helt på gjennomsnittet for de siste 30 år. 

NTB har etterhvert blitt en klimaaktivistisk organisasjon. Tatt i betraktning av at media gjengir denne propagandaen uten å undersøke sannhetsgehalten, skal man ikke bare ta slike meldinger med en klype salt - hver gang NTB formidler noe om klima må BS-varsleren slå til for fullt.

Sett i forhold til den totale ismassen på over 2,5 x 10^15 tonn, vil ikke disse årlige variasjonene vises som utslag i det hele tatt:




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar