tirsdag 1. september 2020

De siste klimadommedagers troende journalister


Hver sommer de siste årene har journalister som er medlemmer av sekten "De siste klimadommedagers troende", forklart oss at snart har all isen i nord smeltet, havet stiger og vi er fortapt om vi ikke endrer livsstilen øyeblikkelig. Det de ikke skjønner er at havisen har det med å smelte en del på denne tiden av året. Når midten av september er passert vil isen legge på seg igjen. Dette skjer hvert år.

Nå er det slik at smeltende is som ligger i vann ikke vil få overflaten til å stige. Alle som fikk med seg "Arkimedes' lov" på skolen, vet dette. De siste sesongene har også isbreene på Grønland lagt på seg, så smeltingen av disse gir oss heller ikke noen farlig havnivåstigning.   

Et par tilfeller av føhnvind på tuppen av Vest-Antarktis-halvøya ble også slått opp med krigstyper i media. Tenk, temperaturer omkring 20 grader på "Sydpolen". Her skulle vi skjønne at breene ville smelte før vi visste ordet av det. Spissen av Den Vestantarktiske Halvøy ligger imidlertid like langt vekke fra sydpolpunktet som avstanden Nordpolen – Trondheim. Gjennomsnittstemperaturen på størstedelen av Sydpol-landet har ikke steget siden 1980. Dette ser vi av satellitt-data.




Klimaskremslene baserer seg på bruk av moderne "krystallkuler", datamaskinmodeller. Resultatene fra slike spådommer er datamodeller, og kan ikke kalles vitenskap. 

Den politiske delen av organisasjonen IPCC er med og dikter opp skremslene. Heretter bør man kalle denne organisasjonen med det navnet den fortjener: "INTERGOVERNMENTAL PANIC AND CATASTROPHIC COOPERATION" (Elsa Widding skal ha æren for dette navnet).


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar