søndag 13. mars 2022

Kommer Putin til å ødelegge Kyiv, gate for gate?

 Ethan LarsenCombat Engineer at U.S. Marine Corps, har følgende betraktning om dette (kommentar på Quora):


I så fall bør han først være forberedt på å ta med mange flere menn. Mange mer riktig utstyrte menn med mye større baller og faktisk motivasjon til å kjempe i hans omvendte operasjon Barbarossa.

Hvis to ting har blitt bekreftet på alle nivåer av det som pågår i Ukraina, er det:

Spådommene til det amerikanske militæret og etterretningen

Effektiviteten til vestlige antitankvåpen mot alle rustninger Russland har å by på.

Til tross for den oppskrytte "modernisering", er mye av Russlands rustning (engelsk: armor) sørgelig utdatert. Faktisk har stridsvogner så gamle som T-72As blitt sett i bevegelse i Ukraina. Hvis Putin har til hensikt å ødelegge Ukraina, må han være forberedt på å trylle frem noe mer enn 40 år gamle museumsrelikvier.

Slik går det

For alle ukrainere som ønsker å tilberede sin nasjonalrett av grillet russer, eksisterer det mange nye og innovative lightere, inkludert, blant dem NLAW, og Javelin, som blir levert til ukrainske styrker i skrivende stund.



Når det gjelder all hypen rundt Putins mobile krematorier … vel…

Det vil ikke være behov. Russiske stridsvogner utfører den jobben selv.



(For de uinnvidde lagrer russiske stridsvogner all ammunisjonen sin i ekstremt sårbare karuseller under tårnene, i motsetning til adskilte utblåsningsrom. Et gjennomtrengende treff fra et toppangrepsmissil som et amerikansk Javelin detonerer øyeblikkelig all stridsvognens ammunisjon, øyeblikkelig, og lar tårnet bli med i det russiske romprogrammet)

Så kanskje. Hvis Putin er forberedt på å ødelegge hele Ukraina, må han først være forberedt på å utkommandere noen styrker med faktisk pågangsmot som ikke fremdeles befinner seg på 80-tallet.

På en sidebemerkning, i det siste har jeg fått svarene mine fylt med noen ganske morsomme kommentarer fra "team rød" sine supportere og FSB-ansatte. Jeg la ut et svar 3 dager etter invasjonen. De fortalte meg at det var over. Russland var nesten ved Kiev og krigen ville være ferdig når som helst nå.

Jeg la ut et nytt svar omtrent en uke senere. Igjen sa de til meg "Det er allerede over. Russerne er bokstavelig talt i Kiev. PRAKTISK TALT. Så nærme.»

Jeg la ut et tredje svar 3 uker etter invasjonen. Nå er tilsynelatende Russland «Så, så nær. Som om de er så nærme at det allerede er over. Som, enda nærmere enn sist. Like nærme, men nærmere. Det er allerede over, men ender over enn sist, allerede over.»

Jeg kan ikke la være å lure på hvorfor det fortsatt går siden det var "over" for tre uker siden. Jeg kan ikke la være å lure på hvordan Russland kan være «så nær Kiev på den tredje dagen», «så, så nær Kiev» på den tredje uken, og likevel på en eller annen måte ha gjort «lyn fremgang» til tross for at de har gått fra «så nær' til 'så så nær.'

La oss innse det. Det er ikke over, og Russland fyker rundt som en beruset orangutang som prøver å fange smurte griser i en sølepytt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar