tirsdag 1. mars 2022

Oppvåkning

 

There's no planet B - Melbourne climate strike by John Englart (Takver) 

CreativeCommons


Vi ser nå at mange av politikerne her i landet begynner å innse at det norske forsvaret ikke lenger er troverdig. Dette vil i alle fall åpne for diskusjoner om bemanning og bevæpning av forsvaret samtidig som man må begynne å se på antall flybaser og militærbaser på nytt. Jeg vil tro at både av-militariseringen av basene i Bodø og på Andøya vil kunne bli betraktet i et nytt lys nå. Kanskje det også vil være aktuelt å pakke ut F16-flyene av «møllposen» og sette dem i aktiv drift igjen. De 24 nye jagerflyene er vel litt i minste laget for virke som et fullverdig luftforsvar (Danmark har 48 fly, Sverige 138 og Finland 63). Men også sjøforsvaret, hæren og heimevernet er modne for nye vurderinger.

 

Det ser også ut til at realitetene som trenger seg på endelig får «grønne» i Europa til å våkne opp slik at de begynner å se verden slik den virkelig er. Kombinasjonen av kald vinter og trusselen om at gassleveransene fra Russland i høyeste grad henger i en tynn tråd, gjør at selv de «grønne» i Tyskland nå innser at det kanskje ikke er så lurt å la russerne ha ansvaret for mye av energi-leveransene til landet. Når man begynner å fryse og mister internett-forbindelsen, er ustabil vindkraft heller ikke noe som virker særlig fristende lenger. Derfor signaliserer Tyskland en u-sving når det gjelder energi-tenkningen. Her er det snakk om muligheten av å forlenge levetiden til kull- og kjerne-kraftverk. I følger Reuters har kansler Olaf Scholtz nå redegjort for en radikal vei for å sikre at Tyskland vil være i stand til å møte økende energiforsyning og diversifisere seg bort fra russisk gass, som står for halvparten av Tysklands energibehov. For å øke naturgass-reservene er det snakk om å bygge to nye LNG-terminaler, en i Brunsbüttel og en i Wilhelmshaven.

 

De «grønne» i Tyskland innser nå at de trenger en umiddelbar løsning på reelle energiproblemer forårsaket av Ukraina-krisen, problemer som ikke kan løses med kostbare fake løsninger som vind og sol.

 

Det som skjer i Tyskland burde også gi klima-»hippiene» her på berget en nødvendig spark bak. Det stemmer at vi ikke har noen planet B (foreløpig - spør Elon Musk) - men det er ikke klimaet som er problemet.

 

Den satellittmålte globale temperaturen er nå på normalen for perioden 1991 - 2020. CO2-konsentrasjonen i lufta har økt jevnt i denne perioden, men den globale oppvarmingen har stoppet helt opp.


 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar