søndag 28. juli 2024

Om det som skjer i Gaza

Det du har å gjøre med her er en gjeng terrorister som gjorde den fatale feilen å begå en krigshandling mot en suveren stat. Når du utfører en krigshandling mot en suveren stat, forventes STATEN å forsvare seg selv. 3000 pluss angripere som kommer inn i et annet land med den erklærte intensjonen om å drepe så mange mennesker som mulig og til slutt fjerne disse menneskene fra jordens overflate, er, uansett hvordan du betrakter det, en krigshandling.


Hvis det var en, fem eller ti angripere, er det ikke en krigshandling, men det var 3000, støttet av en myndighet, bevæpnet av den myndigheten, og utførte den myndighetens ønsker.

En slik krigshandling avler en krig.

Det du ser på Vestbredden er ikke «folkemord», det du ser er et første verdens høyteknologiland som driver en krig de ikke startet. Ikke bare det, men det gjør det med et veldig høyt nivå av moralsk bevissthet.

 

De enkle fakta er: ….

Terroristenes oppskrift er å kjempe fra skyggene, slå til og forsvinne, og skape terror ved å treffe sivile og sivil infrastruktur. De bruker sivil infrastruktur for å basere seg fra, og benytter sivile som skjold. Dessverre fungerer dette KUN hvis det andre landet IKKE er i krig, og de var dumme nok til å gå for langt.

Krig ER brutal. Moderne krig er ødeleggende. Det er ingenting overdrevent med Gazas skader når det gjelder KRIG.

Slik ser krig ut - dette er Berlin i 1945.




Hvis du erklærer krig mot et annet land ved dine handlinger, får du krig tilbake. Hvis du er en terrororganisasjon som erklærer krig mot et land med et sofistikert militære, får du en "asymmetrisk krig", der den ene siden er langt større og sterkere enn den andre og den ene siden lider mye mer infrastrukturskade enn den andre... Men det er resultatet. Det er det FORVENTEDE resultatet, og det er det alle som vet om disse tingene VISSTE skulle skje.

Det eneste som kunne ha forhindret det ville vært om Israel hadde fastsatt regler for engasjement som begrenset ødeleggelsen. Men Hamas fjernet enhver sjanse for dette ved den første forbrytelsen de med begikk vilje.

Krig ER brutal, og derfor gjør fornuftige regjeringer ALT de kan for å unngå den. Hamas valgte å gjøre det motsatte.

 









Kilde: https://www.quora.com/profile/Anne-Harris-Wyckoff


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar