tirsdag 26. februar 2019

Klimaspådommer feiler




Gorakles (oraklet i klimamenigheten, Al Gore) spådommer viser seg ikke å gå i oppfyllelse. Verken påstått økning av havstigning, økt antall kraftige orkaner, akselererende temperaturstigning eller andre værrelaterte hendelser har vist seg å stemme med virkeligheten de siste tiårene. I tillegg er Goraklet plaget med problemet at ofte når han samler tilhengere for å spre budskapet, blir det bitende kaldt, gjerne med snø og kulderekorder. Fenomenet har til og med fått et navn, Gore-effekten. Tilhengerne svekkes likevel ikke i troen. Det er ganske merkelig.

Erfaringen viser likevel at slike dommedagsmenigheter etter hvert tynnes ut og til slutt blir borte. Men andre starter opp med nye og andre spådommer. En stor del av menneskeheten ser ut til å trives med å tro på slikt.

Ingeniør og forsker Steven Goddard har 5 gode argument mot denne dommedagsreligionen:

  • Klimaalarmisme er bare en moderne utgave av menneskets primitive overtro rundt katastrofale, naturlige hendelser. Denne frykten er grunnløs fordi det ikke finnes noen legitime bevis for at ekstremt vær øker eller at havstigningen akselererer.

  • Klimaalarmisme er en form for gruppetenkning – eller, keiserens nye klær. Gruppetenkning gjør at man ignorerer bevis og lar en liten gruppe "eksperter" fortelle hva man skal mene.

  • Om bevisene for faretruende global oppvarming var så sterk som disse "ekspertene" hevder, ville debatten være over for lengst. I stedet har alle de "apokalyptiske spådommene" feilet totalt. Så hvilken grunn skulle vi ha til å tro dem etter all den tiden som har gått?

  • Klimaalarmisme er helt avhengig av grafer og datamodeller som igjen er avhengig av spesialutplukkede eller korrupte data. Få – om noen – av disse modellene er kommet i nærheten av å prognostisere det man måler i den virkelige verden.

  • De foreslåtte løsningene på "klimaforandringene" virker ikke, er farlige og ubrukelige.

Forfatteren og komikeren Groucho Marx kom i sin tid med et utsagn som ikke minst treffer midt i blinken når det gjelder våre politikeres elleville klimatiltak:

"Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly and applying the wrong remedies."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar