mandag 18. februar 2019

Uredelig klimajournalistikk



Siden BBC i 2006 startet med villedende propaganda om menneskeskapt, global oppvarming (sterkt motivert av milliardunderskudd i sitt "grønne" pensjonsfond), har NRK lydig fulgt opp med å vise den samme propagandaen. I den senere tid har imidlertid NRK begynt å produsere sin egen, villedende propaganda. Den er til tider så overdrevet at alle som gidder å undersøke, kan selv konstatere at de regelrett dikter, overdriver og lyver. Er det et litt heftig regnskyll, en kraftig høststorm, en elv som går over sine bredder, stormflo, en ekstra varm sommerdag eller annet værfenomen som har forekommet utallige ganger tidligere, blir vi straks informert om at her ser vi klimaendringene.

Det er vær det er snakk om.

Veldig mange varmerekorder forekom på 1930-tallet, både i Europa og Amerika. Eksempelvis hadde vi den varmeste registrerte tropenatt i Norge på 25,5 grader i Halden 9. juli 1933.

Flest døgn med orkan (middelvind) er Fannaråki – 16 døgn i 1971. Samme sted har også rekorden for flest døgn med temperatur kaldere enn -0,1 grader C – 345 døgn i 1962.

Størst registrerte flom i Selbusjøen var i 1807.

I de senere år har mange av målestasjonene for temperatur og nedbør blitt flyttet. Eksempelvis ble værstasjonen i Saltdal flyttet fra Borkamo til Nordnes (2014?). Slike flyttinger kan gi store utslag både på temperatur- og nedbørs-målinger. Dette er slike ting som sensasjonshungrige journalister ikke undersøker nøyere når de utroper nye værrekorder. Men slike rekorder er uansett ikke tegn på menneskeskapt, global oppvarming.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar