lørdag 23. februar 2019

Lygemedia fornekter seg ikke

Forskning.no viser seg å være uetterrettelig og alarmistisk ved å ta inn slike artikler uten kommentarer.


Klimahypokonderne (de som tror, uten noe som helst bevis, på at våre utslipp av CO2 vil medføre thermageddon på jord) har i de siste årene befestet stillingen i de fleste media og nyhetsbyrå. AP og NTB viser stadig vekk en nærmest religiøs fanatisme når det gjelder troen på denne innbilte klimakrisen. Dette tilkjennegis tydelig i språket som benyttes, der man ikke prøver å skjule at dette har alle kjennetegn på å ha blitt en religion. De som ikke tror på dogmene blir kalt fornektere.

Det er blitt stadig vanligere av MSM å enten utelate viktig informasjon, eller fordreie informasjonen til det ugjenkjennelige. Et godt eksempel på dette kom fra NTB nylig (stoffet er hentet fra AP), der flere media brakte videre en artikkel med overskriften "79-årig klimafornekter kan lede Trumps komité for klimaendringer". I selve artikkelen har de kun hentet informasjon fra medlemmer av klimamenigheten, selv om den ene, Kim Cobb, blir påstått å være ikketroende. Dette er selvsagt blank løgn.

Det at byrået både bruker betegnelsen klimafornekter og understreker at mannen er 79 år, viser tydelig at man her prøver å antyde at mannen er en senil tulling.

Dette er ikke upartisk nyhetsformidling, men ren og skjær propaganda.

Mannen er absolutt ingen senil tulling. 4. september 2018 prøvde CNN seg på noe tilsvarende.

Deres artikkel startet slik:

"William Happer, a Princeton atomic physicist and prominent skeptic questioning whether humans are causing rapid climate change, is joining the National Security Council as senior director for emerging technologies, according to NSC officials.
Happer, 79, is an emeritus professor of physics at Princeton who served in the Department of Energy under President George H.W. Bush in the early 1990s. He did not respond to CNN's requests for comment.
His public stance on climate change is in opposition to near universally accepted science."

Artikkelen i CNN er til en viss grad informativ om man kan se bort fra de fordomsfulle og følelsesmessige beskrivelsene som "hans offentlige holdning til klimaendringene er i opposisjon til nær all universelt akseptert vitenskap." I følge CNN er det slik at hvis du er ekspert på klimahysteri som er godkjent av andre eksperter på klimahysteri, så er pr. definisjon klimahysterien rasjonell. Det virkelige spørsmålet burde vel være om et rasjonelt samfunn bør pleie og betale "eksperter" på klimahysteri. Dette er "eksperter" i en disiplin der det store svaret er bestemt på forhånd, og det er helt vitenskapelig latterlig.

CNN fortsetter med "Happer, som ikke er en klimaekspert, har spesialisert seg i atomfysikk og optikk ved Princeton."

Så, han er ikke klimaekspert? Dette negative, journalistiske grepet er nok ikke særlig godt gjennomtenkt. Siden global oppvarming påstås å være forårsaket av drivhuseffekten som fysisk skal komme av absorbsjon av infrarød stråling i luft, kan man prøve dette søket i Google Scholar: "w happer" infrared
Det viser seg at Happer har skrevet utallige artikler, hovedsakelig om infrarøde absorbsjonsband. Google Scholar finner over 1200 artikler som inneholder Happers navn i kombinasjon med "infrared". Så når det dreier seg om den fysiske effekten som antas å drive "klimaendringene" er han ikke bare en klimaekspert. Nei, han er en av verdens ledende eksperter. CNN og de andre dommedagsprofetene kan nok synes dette er et ubehagelig faktum, men det er ikke mindre sant likevel.
Happer er kjent og sitert tusenvis av ganger innenfor sitt arbeid i optikk og optisk pumping. I klimadebatten har han i hovedsak pekt på den fordelaktige rollen CO2 spiller for livet på jorda. Han kjenner selvsagt til fotosyntesen, men har et godt grep om alle viktige aspekter ved klimadebatten.

Når det gjelder klimapolitikk ønsker han – på samme vis som den nå avgåtte miljøvernministeren i USA (Pruitt) – å etablere et "red team" som skal analysere de vurderingene som gjøres i klimasammenheng. Tilsvarende er helt vanlig å gjennomføre i militær sammenheng, for eksempel når man skal vurdere problemstillingene ved konstruksjon og produksjon av nye jagerfly.

Happer har vært rådgiver for Bush Sr. I CNN-artikkelen beskriver han sin styrke slik: "Jeg er forsker. Jeg kan mye om noen fagområder og jeg vet hvordan jeg skal finne ut av andre. Jeg vet hvor jeg skal finne folk som virkelig vet."

Happer er forøvrig kjent for å ha uttalt følgende til The Guardian:
"Det er en stor del av den såkalte klimavitenskapen som i virkeligheten er mer som en kult. Det er som Hare Krishna eller  noe i den retning. De er storøyde og synger lovsanger. Dette har potensiale til å skade all vitenskap."

"Klimahysterivitenskapen" er en pseudovitenskap. Den har est ut til dagens enorme proporsjoner som en gren av venstresidens politikk (i Norge har også høyresiden omfavnet denne pseudovitenskapen). I USA har venstresidens politikere ansatt "tonnevis" med pseudovitenskapsforskere som får lov å kalle seg "forskere" så lenge de produserer påstander som er gunstige for de samme politikerne. Dette vil forandres nå, men det tar sin tid å "tømme sumpen".



Noen lenker:


For de som ikke tror at Happer fremdeles er en intelligent, oppegående forsker, bør man se dette intervjuet med ham som ble lagt ut i 2018: https://www.youtube.com/watch?v=25kfYMCHysE&fbclid=IwAR1qd0gONMcf_HeqU-uA4K-EzhVMw7W561h58N-PhC9zExzp5RqamRuLZiU


Her kan man se bredden i kunnskapen om klima-påvirkningsfaktorene  som Happer besitter. Her har eksempelvis alle ansatte ved CICERO masse å lære: Focused civil dialogue on global warming med William Happer"


Lenke til FakeNews-artikkelen i forskning.no: https://forskning.no/klima-ntb-usa/79-arig-klimafornekter-kan-lede-trumps-komit-for-klimaendringer/1296750





Noe av dette stoffet har vært beskrevet tidligere her på bloggen


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar