torsdag 11. juli 2019

Stormannsgale politikere








I dagens samfunn har vi en mengde overtroiske personer som innbiller seg at våre politikere har makt til å regulere klimaet. Jeg vil tro at de fleste som har slike urealistiske forestillinger befinner seg i urbane strøk. Mange av oss som har opplevd vinter- og høst-stormer i Nord-Norge har en litt annen virkelighetsoppfatning. Vi har opplevd på kroppen og ved selvsyn hvordan lufttrykk, vind, måne-, planet- og sol-bevegelser gir oss springflo og stormflo. Blåser taket av huset, eller asfalten av veien, er det ikke fordi vi kjører bensinbil, fyrer med parafin/olje eller drar på ferie med fly. Det er faktisk slik været, og dermed klimaet, har oppført seg i uminnelige tider. Vi vet at dette er naturlige hendelser.
Enkelte politikere svever i den villfarelse at de virkelig er i stand til å påvirke klimaet. Det virker faktisk som representanter for den utøvende makta ikke har lært av det som regenten av England/Danmark/Norge viste oss for tusen år siden.

Det fortelles en historie om Kong Knut den mektige (995 – 1035) at undersåttene mente kongen hadde så stor makt at han kunne temme naturkreftene. For å vise almuen at denne overtroen var helt på trynet, fikk Kong Knut satt trona si nede ved havkanten ved fjære sjø. Så kommanderte han havet til ikke å la floa komme og gjøre ham våt på føttene. Men tidevannet strømmet over føttene uten respekt for hans kongelige person. Da sprang kongen bakover og sa: "La alle menn få vite hvor verdiløs kongens makt er, for det er ingen andre som er verd navnet enn Han som himmelen, jorda og havet adlyder ved evige lover. "
Deretter hengte kongen gullkrona si på et krusifiks, og brukte den aldri igjen – dette for å ære Gud den allmektige Konge.

Bare tittelen, "Klima- og miljøminister", sier noe om stormannsgalskapen som herjer blant våre folkevalgte.



Lenke:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar