mandag 8. mars 2021

Nå kan det bli liv i gamle bilder

 De fleste familier har fotoalbum, selv om dagens befolkning i større grad tyr til digital lagring. Tiden før hjemmedatamaskinen, nettbrett og smart-telefoner gjorde i alle fall at mange i dag sitter med familiebilder på papir. For å få disse på digital form må man skanne dem. Slektsregistrerings-websiden myheritage.no har nå en funksjon - "Deep Nostalgia" - som kan omgjøre et gammelt bilde til levende film. Ganske livaktig til og med.


Her er noen eksempel. 





En stram bestefar








Etter behandling i "Deep Nostalgia":



Tilsvarende for bestemor:


Etter behandling i "Deep Nostalgia":


Eirik Solheim (ved NRK Beta) skriver dette om tjenesten:

"Første skudd er gratis. For å bruke Deep Nostalgia må du registrere deg for en gratis prøveperiode som varer i 14 dager før MyHeritage begynner å slurpe penger ut av kredittkortet ditt. Her må du også takke ja til vilkår som er såpass drøye at Datatilsynet har åpnet sak mot dem etter en klage fra Forbrukerrådet.

Heldigvis finnes det andre alternativer som gratisappen Muglife. Den er tilgjengelig på iOS og Android. Er du mer interessert kan du også leke seg med First Order Motion, et prosjekt som er basert på åpen kildekode.


Tenk deg om

Det å dra slektninger, malerier og statuer ned i den uhyggelige dal har blitt en viral hit som garantert driver flere inn til slektsgranskningstjenestene til selskapet."



Lenke til tjenesten "Deep Nostalgia"


Programmet "DeOldify" gir deg i tillegg mulighet til å fargelegge bildene. Da får man tilsvarende:












Med dertil hørende video:


og





















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar