mandag 29. mai 2023

Scence-fiction-tittelen "klimaminister"

Science-fiction-tittelen «klimaminister» viser tydelig menneskenes overdrevne tro på at elementene kan styres. Samtidig kunne man undres på hvorfor vi ikke også har en «jordskjelvminister» og «vulkanminister». I praksis er vel sjansen for jordskjelv og vulkanutbrudd langt større enn at verden skal bli farlig opphetet grunnet våre CO2-utslipp – bare sjekk været vi har hatt i nord de siste ukene (fra facebookgruppen "geriljabrodering" --> "Det er faen mæ bare søringa som måle Temperaturen i skyggen")

Redselen for uår grunnet vær og klima sitter dypt i menneskenaturen. Aztekerne skar ut hjertene på ofrene sine i håp om fremtidig god grøde. I Norge, og spesielt Nord-Norge, ble mange av hekse-henrettelsene begrunnet i håp om at nå skulle været bedre seg. Minnestedet «Steilneset» i Vardø, med sine 91 ofte, står som et skremmende monument over hvilke ytterligheter byråkratiet kan gå til når man ikke slipper til fornuftige protester.

I dag er det bygd opp et stort byråkrati som heller ikke godtar protester mot alle «tiltak» for å «berge klimaet». Her skal man ødelegge stabil, rimelig strømtilførsel «fordi klima». Her skal man øke CO2-avgifter til industrien «fordi klima». Her skal folk tvinges å flytte inn i bomaskiner i bysentre «fordi klima» - da man vil unngå transport med bil. Feriereiser skal forhindres «fordi klima». Kjøttmat-forbruk skal reduseres «fordi klima». Støvsugere skal ikke ha kraftig nok motor lenger, «fordi klima». Biler trenger ikke å ha lys i baklyktene mer «fordi klima». Utskifting av kjent, sikker og stabil teknologi med energisløsende, eksplosjonsfarlig hydrogenteknologi på bilferjene "fordi klima". 

Slik kunne man fortsette, men alle slike «tiltak» er like virkningsfulle mot uår som å henrette hekser.

Været, og dermed klimaet, påvirkes av en mengde faktorer som kan illustreres slik.



CO2 har så liten innvirkning at den ikke er verd å ta med i den store sammenhengen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar